A3 Haber

Öztrak: Saray hükümetinin eliyle 83 milyonun varı yoğu 2,8 milyon nüfuslu Katar’ın üstüne geçiriliyor

Öztrak: Saray hükümetinin eliyle 83 milyonun varı yoğu 2,8 milyon nüfuslu Katar’ın üstüne geçiriliyor

Öztrak: Saray hükümetinin eliyle 83 milyonun varı yoğu 2,8 milyon nüfuslu Katar’ın üstüne geçiriliyor
Kasım 30
19:06 2020

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda imzalanan anlaşmalara ilişkin “Saray hükümetinin eliyle, milletin varlıkları, malı mülkü, Katar’ın üstüne geçiriliyor. Katar aşkıyla, milletin katar katar malını, Katar’a veriyorlar. Üst düzey yatırımdan anladığınız, 83 milyonun varını, yoğunu 2,8 milyon nüfuslu bir ülkeye satıp, savmak mı?” diye konuştu.

CHP Genel Merkezi’nde video konferans yöntemiyle yapılan MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ülkeye yatırım yapılmasını desteklediklerine vurgu yaparak “Ama bu ülkenin elde kalan son gümüşlerinin, “Batan geminin malı” gibi, tek bir adamın keyfine göre satılması bizim söylediğimiz anlamda yatırım falan değildir” dedi.

“Bankalar, limanlar, AVM’ler ,Kanal İstanbul arazileri, tank palet fabrikası…”

“BANKALAR, LİMANLAR, AVM’LER, KANAL İSTANBUL ARAZİLERİ, TANK PALET FABRİKASI…”

Öztrak, şöyle konuştu:

“Ülkemize yatırımın gelmesini, ülkemizde refahın artmasını herkesten çok biz isteriz. Ama bu ülkenin elde kalan son gümüşlerinin, ‘Batan geminin malı’ gibi, tek bir adamın keyfine göre satılması bizim söylediğimiz anlamda yatırım falan değildir. Sarayın sosyetelerinin sandığının aksine ‘Üst düzey uluslararası yatırım’ hiç değildir. Üst düzey uluslararası yatırım, hukuk olmayan, saydamlık olmayan, denge ve denetim olmayan bir ülkeye gelmez. Gelmiyor da zaten. Saray’ın ‘altun’ çocuğu, Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası’nın Borsa İstanbul’daki hisselerini neden sattığını anımsarsa, ‘Ülkemize duyulan güvenin’ hangi seviyede olduğunu gayet iyi anlayacaktır.

Saray aveneleri, algı yönetmeyi, ülke yönetmek zannediyorlar. Ama işin gerçeği, artık algıyı da yönetemiyorlar. Halının altına süpürdükleri pisliklerin kokusu arşa ulaşıyor. Saray hükümetinin eliyle, milletin varlıkları, malı mülkü, Katar’ın üstüne geçiriliyor. Bankalar, limanlar, AVM’ler, dijital platformlar, maç yayın hakları, Kanal İstanbul arazileri, ordumuza zırhlı araç üreten şirketler, borsamız ve elbette ordumuzun en stratejik varlığı olan Sakarya Tank Palet Fabrikası…Hepsini Katar’ın üstüne yapıyorlar. Katar aşkıyla, milletin katar katar malını, Katar’a veriyorlar. Üst düzey yatırımdan anladığınız, 83 milyonun varını, yoğunu 2,8 milyon nüfuslu bir ülkeye satıp, savmak mı? Korkarız, bu kafayla yakında Türkiye’nin tapusunu da Katar’daki ‘Üst Düzey Yatırımcının’ üstüne yaparsınız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER