A3 Haber

Sosyal medya bunu konuşuyor: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu mu?

Sosyal medya bunu konuşuyor: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu mu?

Sosyal medya bunu konuşuyor: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu mu?
Aralık 08
08:50 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam saatlerin TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasındaki konuşmasında, AKP sıralarından gelen “aday ol” sataşmalarına “Aday olup olmayacağımı size kim söyledi” şeklindeki yanıtı, sosyal medyada yankı buldu. #KılıçdaroğluNeSöyledi etiketi altında binlerce yorum yapıldı.

A3 Haber Merkezi | Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi? Ben ne istiyorum. Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımla, ‘aramazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz’ diyen bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum. Ben siyaseti, halkına ve hakka hizmet eden bir anlayıştan geliyorum. Ben hiçbir zaman hiçbir yerde haram lokmaya el uzatmadım. Kimsenin hakkını hukukunu çiğnemedim. Her zaman ve her yerde adaletten yana oldum. Adaleti her yerde savundum. Hiçbir zaman benim mal varlığımla beni tehdit edenlerin arkasında selam durmadım.”

Kılıçdaroğlu aday mı?

Bu konuşmanın ardından, konu sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Çok müjdeli bir konuşma oldu, zillet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı” dedi.

İYİ Parti’li Aytun Çıray da paylaştığı mesajda, “Bütçe konuşmasının satır aralarına… Ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda sayın Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı” dedi.

“Aday olacağını sanmıyorum”

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasının cumhurbaşkanı adayı olacak şeklinde yorumlanmasına ilişkin olarak, “CHP liderinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını sanmıyorum” görüşünü savundu.

Selvi yazısında“Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının son dakikasında ise önümüzdeki günlere damgasını vuracak polemik konusu çıktı. AK Partililerin, ‘Aday yok’ diye sataşmaları üzerine, ‘Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?’ diye karşılık verdi. Böylece 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürecek nur topu gibi bir tartışma konumuz oldu. Bahçeli ilk anda fırsatı kaçırmadı, ‘Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı’ dedi. Bu söz Kılıçdaroğlu’nun peşini bırakmaz ama ben yine de CHP Lideri’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını sanmıyorum” dedi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da, bu sabah katıldığı canlı yayında, Kılıçdaroğlu’nun aday olacağını sanmadığını ifade etti.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER