A3 Haber

CHP’den ödeme güçlüğü yaşayanlar için “enerji destek paketi” önerisi

CHP’den ödeme güçlüğü yaşayanlar için “enerji destek paketi” önerisi

CHP’den ödeme güçlüğü yaşayanlar için “enerji destek paketi” önerisi
Aralık 09
12:27 2020

CHP, pandemi koşullarında güçlük yaşayan vatandaşların enerji kullanımında desteklenebilmesi için hükümetin atması gereken adımları gösteren altı maddelik öneri paketi hazırladı.

CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan “Pandemide enerji desteklemesi için acil uygulanması gereken öneriler” kamuoyuna duyuruldu.

Altı maddelik öneri paketi şöyle:

  • Salgın sürecinde elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın borçları faizsiz olarak en az bir yıl ertelenip en az 12 eşit vadede ödenmesini sağlayacak düzenleme yapılmalı.
  • Elektrik tüketim desteğinden yararlanan haneye ilave olarak salgın sürecinde sosyal yardım programının kapsamında yararlanan ihtiyaç sahipleri de pandemi sürecinde destek kapsamına alınmalı.
  • Şubat ayında Meclis’ten geçen Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanuna ek madde ile eklenen ve Cumhurbaşkanına bir yıl borç erteleme yetkisi veren düzenlemeye ‘COVİD-19 salgın hastalığının’ da eklenmesi. Bilindiği üzere kanunda ‘salgın hastalık’ afet olarak kabul edilmemiş ancak COVID-19’dan daha büyük bir afet olabilir mi?
  • Çiftçinin su ve elektrik borcu en az iki yıl ertelenerek faizsiz taksitle ödeme kolaylığı sağlamalı.
  • Sanayicinin, esnafın ve tüm vatandaşların talebi olan elektrikte ÖTV, fon TRT payı kaldırılmalı, KDV yüzde 1’e düşürülmeli, komisyonda bekletilen kanun tekliflerimiz TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kanunlaşmalı.
  • Doğalgazda ÖTV kaldırılmalı ve KDV yüzde 1’e indirilmeli. Komisyonlarda bekletilen kanun tekliflerimiz TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kanunlaştırılmalı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER