A3 Haber

CHP’li vekilden çarpıcı iddia: AKP’li siyasiler ve yakınları aşı olmaya başladı!

CHP’li vekilden çarpıcı iddia: AKP’li siyasiler ve yakınları aşı olmaya başladı!

CHP’li vekilden çarpıcı iddia: AKP’li siyasiler ve yakınları aşı olmaya başladı!
Aralık 09
12:44 2020

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Çin’li firma Sinovac ile sözleşmesi yapılan Covid-19 aşısının Türkiye’ye getirildiğini ve 10 gündür el altından AKP’li siyasilerle yakınlarına aşı yapılmaya başlandığını iddia etti.

Koronavirüs salgınına karşı farklı ülke ve şirketlerce üretilen aşılardan hangisinin daha güvenli ve etkili olduğu tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı ise Türkiye’de faz-3 çalışmalarına devam edilen Çin merkezli Sinovac’ın aşısından 50 milyon doz sipariş edildiğini açıklamıştı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise çarpıcı iddialarda bulundu. Emir, Çinli Sinovac firmasıyla yapılan sözleşme neticesinde Covid-19 aşılarının Türkiye’ye getirildiğini ve AKP’li siyasilerle yakınlarına yapılmaya başlandığını öne sürdü.

Yazılı açıklama yapan Emir, Çin aşısının, dün aşı programını başlatan İngiltere’den önce Türkiye’ye getirildiğini öne sürerek, şunları belirtti:

  • Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile. Günlerdir aşının nasıl geleceğini, sözleşmenin detaylarını, aşının fiyatını soruyorduk. Bakanlık da toplumu bilgilendiriyor gibi yapıp aslında hiçbir bilgi vermiyor ve süreci kapalı bir şekilde yürütmeye devam ediyordu. Şimdi, bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER