A3 Haber

Yedi yıldır süren Berkin Elvan davası: Savcının koronavirüse yakalanması nedeniyle ertelendi

Yedi yıldır süren Berkin Elvan davası: Savcının koronavirüse yakalanması nedeniyle ertelendi

Yedi yıldır süren Berkin Elvan davası: Savcının koronavirüse yakalanması nedeniyle ertelendi
Aralık 09
11:50 2020

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili duruşma, savcının koronavirüse yakalanması nedeniyle 29 Ocak’a ertelendi.

Gezi Direnişi sırasında polisin hedef alarak attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kalmasının ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın katil zanlısının yargılandığı davada 18. duruşma görüldü.

17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcının mütalaasını açıklaması bekleniyordu. Duruşma savcının koronavirüse yakalanması nedeniyle 29 Ocak’a ertelendi.

Berkin Elvan’ın davasının 18. Duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme Başkanı Caner Rüzgar geçtiğimiz hafta Hâkimler ve Savcılar Kurul (HSK) kararıyla Yargıtay’a atandığı için onun yerine heyetin üyelerinden biri mahkeme başkanlığına getirildi. Duruşma savcısı Covid-19 nedeniyle izinde olduğu için duruşmaya başka bir savcı baktı.

Av. Can Atalay: Dosyaya açık bir müdahale yapıldı 

Duruşmada söz alan Avukat Can Atalay, davanın başından beri dosyaya bakan mahkeme başkanının Yargıtay’a atanmasının dosyaya açık bir müdahale olduğunu söyledi. Atalay, “Bizce dosyaya açık bir yürütme müdahalesi söz konusudur. Dosya karar aşamasına gelmişken, tüm tanıkları dinleyen, delillerin toplanmasına başkanlık eden mahkeme başkanın Yargıtay’a gönderilmesi dosyaya açık bir müdahale değildir de nedir?” dedi.

Atalay, devamında şunları söyledi:

“Adil yargılamanın görüntüde dahi olabilmesi, burada adil yargılama yapılıyor mu kuşkusunu ortadan kaldırılması için kamu idaresinin üzerine düşeni yapması gerekir. Bu dosyaya yürütme ve İçişleri Bakanlığı en başından itibaren müdahale etmiştir.”

Mahkeme başkanı bu aşamada esas hakkındaki mütalaanın verilmeyeceğini belirterek duruşmayı 29 Ocak 2021 saat 10.30’a erteledi.

Gülsüm Elvan: Tayyip Erdoğan çocuğumu benden aldın bari cezayı ver

Berkin’in babası Sami Elvan ise, “Emsal bir dava olması için Berkin Elvan’ın babası ve ailesi olarak bütün mücadelemizi veriyoruz. İnanın ki önümüzdeki duruşmalarda sizlere çok ihtiyacımız olacak. Sizlerin desteği ile hakkımızı alacağımızı düşünüyorum. Umarım mahkemenin değişen heyeti de gerçek adaleti tesis eder. Herkes hak ettiği cezayı alır. Bugün bir tetikçi yargılanıyor, biz istiyoruz ki emri verenler de yargılansın!”

Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, duruşma sonrası “Ben adalet istiyorum. Yargılansın. Recep Tayyip Erdoğan çocuğumu benden aldın bari cezayı ver. Yeter artık. Ben adalet istiyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER