A3 Haber

190 işçi yemekten zehirlenmişti: İki kişi hakkında tutuklama talebi

190 işçi yemekten zehirlenmişti: İki kişi hakkında tutuklama talebi

190 işçi yemekten zehirlenmişti: İki kişi hakkında tutuklama talebi
Aralık 10
14:48 2020

İstanbul’da birden fazla inşaat şantiyesinde 190 işçinin zehirlenmesine neden olduğu öne sürülen yemek firmasının yetkilisi E.A. ve Gıda Mühendisi S.P., savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul’un Maltepe ve Beykoz ilçelerinde birden fazla inşaat şantiyesinde dün gece 190 kişinin zehirlenmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişi, emniyet işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Zehirlenmelerin yaşandığı inşaat şantiyelerine yemek servis eden işletmede çalışan E.A., savcılık sorgusunda, firmanın yemek üretim biriminde müdür yardımcısı olarak çalıştığını söyledi. E.A., olay günü firmalara et döner, tavuk suyuna çorba, pirinç pilavı ve ayran gönderdiklerini söyledi.

Suçu gıda mühendisine attı

Bir inşaat firmasının Maltepe’deki projesine 8-9 aydır günde iki öğün yemek servisi yaptıklarını söyleyen E.A., “Olay günü et döner, tavuk suyuna çorba, pirinç pilavı ve ayran gönderdik. Bu yemekten sonra işçilerde sıkıntı olmuş. Gerekli numuneler İl Tarım Müdürlüğü’ne gönderildi. Raporun beklenmesini istiyorum. Olay günü firmamızda üretilen yemek yaklaşık 1.500 kişilik bir işçi grubuna 6 ayrı şantiyede dağıtıldı. Sadece iki şantiyede yaklaşık 100 kişilik bir grupta sorun yaşandı. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben yemeklerin üretim ve nakliye aşamasında sorumlu değilim. Firmamızda yemeklerin üretim aşamasında gıda mühendisimiz diğer şüpheli S.P. ve ustabaşımız S.K. sorumludur” dedi.

Gıda mühendisi üç hafta önce işe başlamış

Diğer şüpheli S.P. de savcılık sorgusunda bu işe 3 hafta önce başladığını belirterek, “Benim sorumluluğum, pişmek üzere olan gıda maddeleri depoya geldikten sonra başlar. İşlenmek üzere gelen maddeleri kontrol ederim. Ayrıca bu ürünlerden yemekler hazırlandığı sırada yine son kontrollerini yapar, tadına bakar, yasal numuneleri alarak sevk işlemini yaparız” dedi.

Olay günü sabahın erken saatlerinde işe gittiğini söyleyen S.P., “Yemeklerin hazırlanış sürecinde gerekli kontrolleri yaptım. Yemeklerin tadına baktım, numunelerini aldım. Herhangi bir sorun görünmüyordu. Hatta olay günü pişirilen yemeklerden ben dahil 15 kişi yedik. Herhangi bir sorun yaşamadık. Üzerime atılı yükümlülükleri yerine getirdim. Sorumlulukları kabul etmiyorum. Eksik hususların araştırılmasını istiyorum. Şantiyelerde bekleme sürecinde bozulmuş olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Şüpheliler hakkında ev hapsi kararı

Her iki şüpheli de savcılık sorgularının ardından, “Taksirle birden çok kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiler.

Savcılığın tutuklama talebini reddeden mahkeme, suç vasfının ve delil durumunun şüpheliler lehine değişebileceğini gerekçe göstererek, şüpheliler hakkında, “Konutu terk etmeme” kararı verdi. Şüphelilerin yurt dışına çıkışları da yasaklandı. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER