A3 Haber

Uşak Kısa film Festivali 12 Aralık’ta ‘çevrimiçi’ başlıyor

Uşak Kısa film Festivali 12 Aralık’ta ‘çevrimiçi’ başlıyor

Uşak Kısa film Festivali 12 Aralık’ta ‘çevrimiçi’ başlıyor
Aralık 11
16:23 2020

Yedinci Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali 12 Aralık’ta ‘çevrimiçi’ yapılacak. Festivalin finalistleri, jürisi ve programı belli oldu.

A3 Haber Merkezi | T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Uşak Belediyesi’nin desteğiyle, Doç. Dr. Murat Sezgin’in başkanlığı ve Dr. Onur Keşaplı’nın yönetmenliğinde, Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından bu yıl çevrimiçi olarak 12-20 Aralık tarihlerinde yedinci kez düzenlenecek olan Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin finalistleri, jürisi ve programı belli oldu.

Dördü dünya, 10’u Asya, 30’u Türkiye prömiyeri olmak üzere 44 filmin ilk gösterimini yapacak festivalde toplam 131 film, www.usakfilmfest.com adresinde dokuz gün boyunca ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak. Ustalık dersleri, atölyeler, söyleşiler, sergi ve konserlerle pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapacak festivalin ana jürisinde Beste Yamalıoğlu (yapımcı), Can Eren (yönetmen), Caner Özyurtlu (yönetmen), Deniz Ova (İstanbul Tasarım Bienali direktörü), Eli Salameh (yönetmen), Dr. Öğr. Üyesi Murat Tırpan (eleştirmen/akademisyen), Natali Yeres (sanat yönetmeni), Prof. Dr. Nazlı Bayram (akademisyen/yönetmen) ve Teoman Kumbaracıbaşı (tiyatro sanatçısı) yer alıyor.

Ödül töreni Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde

Resmi açılışı 12 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’da gerçekleşecek festivalin aynı gün saat 20.30’da başlayacak açılış etkinlikleri arasında Eve Dönüş Yok grubunun “Mikro İktidar Alanları” konseri, Aykut Sağır’ın “Bergmanografi” sergisi ve başrolünü Denis Lavant’ın oynadığı, Jan Vejner’in yönettiği “Figurant” filminin gösterimi yer alıyor. Festivalin 20 Aralık Pazar akşamı gerçekleşecek kapanış töreni ise “Natura Urbana: The Brachen of Berlin” belgeselinin yönetmeni Matthew Gandy ile yapılacak söyleşi ve Yorgos Lanthimos’un son filmi “Nimic”in özel gösteriminden oluşuyor.

Üç yarışmada toplam 24 dalda Kanatlı Denizatı Ödülleri’ni taktim etmeye hazırlanan Oyuncu ödüllerinde cinsiyet ayrımlarını kaldırarak bu konuda Türkiye’de öncü konumda yer alan Yedinci Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin ödül töreni ise 18 Aralık Cuma akşamı saat 18.00’da, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER