A3 Haber

ABD’nin yaptırım kararı sonrası dolar/TL’de son durum

ABD’nin yaptırım kararı sonrası dolar/TL’de son durum

ABD’nin yaptırım kararı sonrası dolar/TL’de son durum
Aralık 15
08:22 2020

ABD’den dün akşam gelen Türkiye’ye yaptırım kararlarının beklendiği gibi en alt perdeden gelmesi sonrası gerileyen dolar/TL kuru gün 7,86 seviyesinden başlıyor.

Haftanın başlangıcında dolar/TL kurlarında 7,86 ile 7,94 bandında dalgalı bir gün geride kalırken, dün akşam saatlerinde ABD’nin Türkiye’ye yaptırım kararı geldi. Kararın gelmesinden dakikalar öncesinde 7,89 düzeyindeki dolar/TL, karar sonrasında ilk tepki olarak 7,86 seviyesine çekildi ve bu sabah saatlerine kadar buralarda dengelendi.

Bu sabahın ilk saatlerinde de döviz kurlarında yatay hareketler gözlemleniyor. Dolar/TL 7,86’nın hemen üzerinde auro/TL is 9,55-9,56 aralığında dengeleniyor.

ABD’nin Türkiye’ye yaptırım kararının ardından tepkiler takip edilirken, yurt içinde günün en önemli verileri TÜİK’in açıklayacağı konut satışları ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklayacağı bütçe rakamları olacak.

Ekim ayında yüzde 16,3 düşüş gösteren konut satışlarında Kasım ayı verisi gayrimenkul piyasasının seyri açısından kritik önem arz ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak olan Kasım ayı bütçe rakamları yılın tamamlanmasına kısa süre kala yılın tamamının öngörülmesi açısından önemli olacak. Yılın ilk 10 ayında bütçe açığı 145,5 milyar TL seviyesine ulaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe sunumu sırasında 2020 yılı bütçesi için açığın 239,2 milyar TL olarak tahmin edildiğini söyledi. Bütçe açığı için başlangıç hedefi 100,3 milyar TL seviyesinde bulunuyordu.

Hazine, bugün 6 tahvil için değişim ihalesi düzenleyecek. Hazine 17 Şubat, 14 Nisan ve 21 Nisan 2021 itfalı TÜFE’ye endeksli ve sabit kuponlu tahvilleri 8 ve 10 yıllık tahvillerle değiştirecek. Buna göre 15 Aralık Salı günü 16 Aralık Çarşamba valörlü olmak üzere 6 tahvilin değişimi yapılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER