A3 Haber

Akit’in yayını AKP’nin yeni yöntemini ele verdi: Muhalif avukatları mesleksiz bırakma operasyonu

Akit’in yayını AKP’nin yeni yöntemini ele verdi: Muhalif avukatları mesleksiz bırakma operasyonu

Akit’in yayını AKP’nin yeni yöntemini ele verdi: Muhalif avukatları mesleksiz bırakma operasyonu
Aralık 17
13:27 2020

AKP, muhalif yurttaşları her meslek alanında sindirmeye devam ediyor. Ele geçiremediği meslek örgütlerini bölme, etkisizleştirme, itibarsızlaştırma yöntemlerine başvuran AKP, şimdi de “İki yıldan fazla hapis cezası alan avukatlar meslekten men edilir” kuralına sığınarak, muhalif avukatları tasfiye etmeye başladı. Akit’in hedef gösterdiği Av. Yağmur Ereren Evin, tasfiye operasyonunun son örneklerinden biri oldu.

A3 Haber Merkezi |  AKP’nin meslek örgütlerine yönelik tutumları ve bu örgütleri etkisizleştirme operasyonları değişik yöntemlerle sürüyor. Akit “gazetesi”nin geçen Mayıs’ta hedef gösterdiği avukatlardan Yağmur Ereren Evin’in adı, Ordu Barosu levhasından silindi, ruhsatnamesi iptal edildi.

Geçen yıl Selçuk Kozağaçlı, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik ve çok sayıda avukatın yargılandığı davada Ordu Barosu avukatlarından Yağmur Ereren Evin de “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla ceza almıştı.

AKP yandaşı Akit “gazete”si, geçen Mayıs’ta “İslam’a düşman, teröriste kalkan” başlıklı jurnal yayınlayarak, çok sayıda avukatın ceza almalarına karşın barodan atılmadıklarını duyurmuştu. Avukatların isim listesini de veren Akit, Ordu Barosu avukatlarından Yağmur Ereren Evin’i de hedef göstermişti.

17 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan bir ilanla Av. Yağmur Ereren Evin’in, Ordu Barosu’ndan kaydının silindiği duyuruldu. İlanda, “Yağmur Ereren Evin’in adının bir daha yazılmamak üzere baro levhasından silinerek ruhsatnamesinin iptaline karar verildiği ve bu kararın kesinleştiği bildirilmiştir” denildi.

Muhalifleri sindirme operasyonuna dönüşür mü?

Akit’in yayınından sonra Ordu Barosu’nun aldığı bu karar, hukukçular arasında “Avukatlık Yasası’nın 74’üncü maddesi, AKP’nin elinde muhalif avukatları sindirme aracına dönüşür mü” sorusunun sorulmasına yol açtı.

AKP muhalifi gazetecilere, hukukçulara, akademisyenlere açılan davaların çoğunlukla hukuki değil siyasi davalar olduğu, yargılamalar sonucu verilen cezaların da hukuki değil siyasi ve tartışmalı cezalar olduğu uzun süredir Türkiye’nin gündeminde. Siyasi yargılamalar sonucu ceza verilen yurttaşların, aynı zamanda mesleksiz de bırakılmaları, AKP’nin muhalifler üzerindeki baskısını gösteriyor.

Çoklu baro yöntemiyle avukatların meslek örgütünü bölen AKP’nin, şimdi de Avukatlık Yasası’nın ilgili maddesini kullanarak, muhalif avukatları mesleksiz bırakabileceği konuşuluyor.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER