A3 Haber

AYM üyeliği sonucu belli oldu: İrfan Fidan operasyonu tamamlandı

AYM üyeliği sonucu belli oldu: İrfan Fidan operasyonu tamamlandı

AYM üyeliği sonucu belli oldu: İrfan Fidan operasyonu tamamlandı
Aralık 17
13:01 2020

İrfan Fidan, Nevzat Özsoy, Mustafa Erol AYM üyeliği için yapılan seçimlerde en yüksek oy alan isimler oldu. Fidan, henüz hiçbir faaliyette bulunmadığı Yargıtay’dan en yüksek oyu aldı.

Yargıtay’da Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği için yapılan seçim sonuçlandı. Habertürk’te yer alan habere göre, İrfan Fidan, Nevzat Özsoy, Mustafa Erol en çok oy alan isimler oldu.

İsimlerin bildirildiği AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç isimden birini AYM üyesi olarak atayacak.

İrfan Fidan, Türkiye’nin en kritik davalarında imza olan savcı olarak dikkatleri çekti. Selam Tevhid, MİT tırlarının durdurulması, Can Dündar-Erdem Gül davası, ‘Balyoz’da kumpas’ iddialarına ilişkin soruşturmaları da yürüten İrfan Fidan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 bine yakın kişi hakkında soruşturma yürüttü.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Yargıtay’daki Anayasa Mahkemesi (AYM) seçimlerinin 17 Aralık’a ertelenmesinin arkasındaki isim olduğu öne sürülen Yargıtay üyesi İrfan Fidan’a ilişkin, yüksek yargı üyelerine baskı yapılarak adaylıktan çekilmeleri sağlandığı iddiasında bulunmuştu. Yeneroğlu, “Gözümüzün önünde yapılan operasyonla, Yargıtay üyelerinin çoğunluğunun hiç tanımadıkları bir adaya talimatla oy vermeleri beklenmektedir” demişti.

İrfan Fidan Kimdir

Ordu’nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı İrfan Fidan, Akkışla Cumhuriyet Savcısı olarak 1999 senesinin Ağustos ayında görevine başladı. Öte yandan sırasıyla Aşkale, Çaycuma, Dörtyol, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı görevlerinde bulundu.

İrfan Fidan, 2015 yılı Şubat ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu ve 26.07.2016 tarihinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak iş başı yaptı. HSK Genel Kurulu tarafından İrfan Fidan, 27 Ekim 2020 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi.

Son olarak İrfan Fidan, 2021 yılının Ocak ayında yapılacak olan Anayasa Mahkemesi Üyeliği için Yargıtay Genel Kurulunda yapılacak seçimde aday oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER