A3 Haber

CHP’li Taşcıer: Yoksulluk sorun olmaktan çıktı çünkü Türkiye için yaşam tarzı oldu

CHP’li Taşcıer: Yoksulluk sorun olmaktan çıktı çünkü Türkiye için yaşam tarzı oldu

CHP’li Taşcıer: Yoksulluk sorun olmaktan çıktı çünkü Türkiye için yaşam tarzı oldu
Aralık 18
13:00 2020

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un “Yoksulluk sorun olmaktan çıktı” ifadelerine dikkat çekerek “Yoksulluk Türkiye için sorun olmaktan çıktı. Çünkü yoksulluk Türkiye için artık bir yaşam tarzı oldu” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2021 bütçesi üzerine söz aldı. Bütçenin “tercih” meselesi olduğuna vurgu yapan Taşcıer, “Bu bütçeyi 100 dilimlik paylar bütünü olarak düşünün. Bu 100 dilimin 99’unu yüzde 1’e verir, 1 dilimi için de yüzde 99’a ‘bölüşün’ derseniz, işte bu bir tercihtir” dedi.

Taşcıer, şöyle devam etti:

“Kasadan tek kuruş çıkmayacak denilerek yapılan şehir hastanelerine, her sene kira olarak maliyetinden çok para ödenirken, sağlık çalışanlarına öğle yemeği diye ekmek arası kaşarlı marul veriliyorsa, 400 bin esnaf kepenk kapatmışken, şuradan beş dakikalık yürüme mesafesindeki Hasan’a aylardır bir kuruş karşılıksız destek verilmezken, iki bin kilometre ötedeki Tunus’a 5 milyon hibe ediliyorsa, Para yok diye halka IBAN verip destek istenirken, Kışlık Saray’ın, Uçan Saray’ın yanına bir de Yazlık Saray inşa ediliyorsa, İstanbul’da belediyenin yoksul mahallelere Halk Ekmek büfesi açması AKP-MHP oylarıyla engellenirken, Mardin kayyumunun bir aylık çerez parası için 55 bin lira ödeniyorsa, Ankara’da önceki belediye başkanı 750 milyon dolara lunapark yaparken izin veren Meclis, Polatlı’ya giden asbestli su borularının yenilenmesine izin vermiyorsa, Türkiye’nin yüzde 26’sı ‘temel ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum’, yüzde 53’ü de ‘sadece barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum’ derken, AKP’li inşaat şirketine 320 milyonluk ihale verilip, daha yüzde 23’ü bitmiş proje için 825 milyon lira ödeniyorsa, Beşli çetenin milyarlarca liralık vergi borcu silinirken, mezun olup iş bulamayan genç, KYK borcunu ödeyemedi diye, içinde 15 lira olan banka hesabına haciz konuluyorsa, Sadece 9 ayda, 2 milyon 600 bin insanın elektriği, borcu nedeniyle kesilirken, elektrik şirketlerinin ağırlama giderlerinin faturalara eklenmesi gündeme geliyorsa, İktidar kendi insanına beş maskeyi bile dağıtmayı beceremezken, zengin Avrupa ülkelerine milyonlarca maske gönderiliyorsa, Turizmciler varlarını yoklarını kaybetmiş son bir umut destek beklerken, patron Turizm Bakanı denize nazır otelleri ucuzdan topluyorsa, COVID-19 testi için 250 lira tavan ücret belirledik denirken, Sağlık Bakanı’nın hastanesinde test için 350 lira alınıyorsa tercih yapılmıştır. Bütçedeki paranın nasıl dağıtılacağının, kimlere dağıtılacağının ve kimlere dağıtılmayacağının tercihi çoktan yapılmıştır.”

“Bu bütçe yüzde 1’in bütçesidir”

Taşcıer, “Bizleri televizyonları başında izleyen emekli Mehmet Amcacım, öğretmen Nilay kardeşim, işçi Abdullah, kasiyer Betül, öğrenci Berkay, atama Bekleyen Ebru, dükkânı kapatılan Nuri, bu bütçede sizlik bir şey yok. Çünkü bu bütçe, Mehmet Cengizlerin, Kolinlerin Limakların, Katar Emiri ve annesinin, patron bakanların, Londra’daki tefecilerin, sürekli milyarlık iş alan bir avuç yandaşın bütçesidir. Bu bütçe, yüzde 99’un değil, yüzde 1’in bütçesidir” dedi.

“Artık bir yaşam tarzı”

Taşcıer, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un “Yoksulluk sorun olmaktan çıktı” ifadelerine dikkat çekerek “Yoksulluk Türkiye için sorun olmaktan çıktı. Çünkü yoksulluk Türkiye için artık bir yaşam tarzı oldu” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER