A3 Haber

İngiltere’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs yayılıyor: Dört ülkede daha görüldü

İngiltere’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs yayılıyor: Dört ülkede daha görüldü

İngiltere’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs yayılıyor: Dört ülkede daha görüldü
Aralık 20
19:24 2020

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), daha önce İngiltere’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha bulaşıcı yeni bir türünün Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da tespit edildiğini duyurdu. Virüs son olarak İtalya’da görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, Hollanda’da bu ayın başlarında yapılan testler, ülke sakinlerinde yeni Covid-19 mutasyonu ortaya çıkardı. Yeni mutasyonun ayrıca Danimarka ve Avustralya’da da tespit edildiği kaydedildi.

Hollanda hükümeti, 1 Ocak’tan itibaren İngiltere ile uçuşları yasakladı. Belçika ve İtalya da benzer kararlar alırken Avusturya, Fransa ve İsveç benzer tedbir alabilecek ülkeler arasında.

Salgının başından beri mutasyonlar takip altında

Hollanda hükümeti, “İngiltere’den yeni virüs mutasyonunun getirilme riskini azaltma olasılığını araştırmak” için Avrupa Birliği’nin diğer üye ülkeleriyle birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) Maria Van Kerkhove, BBC’ye açıklamasında, uzmanlarının “salgının başladığı günden bu yana dünya genelinde mutasyonları takip ettiğini” söyledi.

İngiltere’nin güneydoğusunda Covid-19’un daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti.

İtalya’ya da sıçradı

İtalya Sağlık Bakanlığı, İngiltere’den gelen bir kişide yeni tip koronavirüsün daha hızlı yayılan mutasyonuna rastlandığını duyurdu.

İtalya’nın başkenti Roma’daki Chelio askeri hastanesinin uzmanları, son haftalarda İngiltere’de ortaya çıkan Covid-19 mutasyonunu tespit etti.

İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Birkaç gün önce İngiltere’den Roma’nın Fiumicino havalimanına inen seferle dönen hasta ve partneri karantinaya alındı ve ailenin diğer fertleri ve yakın temas çevresiyle, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tüm prosedürlere uydu” ifadesine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER