A3 Haber

Covid-19 yoğun bakım servisindeki patlamada can kaybı 12’ye yükseldi

Covid-19 yoğun bakım servisindeki patlamada can kaybı 12’ye yükseldi

Covid-19 yoğun bakım servisindeki patlamada can kaybı 12’ye yükseldi
Aralık 21
12:25 2020

Gaziantep’te, Özel Sanko Üniversitesi Konukoğlu Hastanesi’nin Covid-19 yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazının patlaması sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Gaziantep’in İncilpınar Mahallesi’nde bulunan Özel Sanko Üniversitesi Konukoğlu Hastanesi’nin, Covid-19 hastalarının tedavi edildiği yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen tüpü patladı. Oksijen sisteminin etkilendiği patlamayla birlikte yoğun bakım ünitesinde de yangın çıktı.

Reşit Saydanoğlu, Fethiye Kırca, Naciye Ulukütük, Abdi Hamzaoğlu, Elif Akgül, Ökkaş Akbulut, Kahraman Taş, Ali Saffet Kanpolat, Osman Daşdemir, Medine Harman ve Hamo Aslan’ın yaşamını yitirdiği patlamada can kaybı 11 oldu. Bu sabah özel hastanede yoğun bakım ünitesine sevk edilen hastalardan Münevver Güler’in de yaşamını yitirmesiyle yangında ölenlerin sayısı 12’ye çıktı

Bilirkişi ekibi inceleme yaptı

Olayın ardından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da idari soruşturma başlatıldı. Polis ekiplerinin önlem aldığı hastanede, itfaiye ekiplerinin söndürme ve soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından inceleme başlatıldı.

Adliyeden görevlendirilen, konularında uzman yedi kişilik bilirkişi ekibi de soruşturma için atanan iki savcı eşliğinde, hastanede gün boyu inceleme yaptı. Yangının çıktığı yoğun bakım ünitesinde teknik olarak yapılan incelemenin tamamlanmasının ardından bilirkişi ekibinin rapor hazırlığına başladığı öğrenildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER