A3 Haber

“TRT’nin binaları hangi deprem testine tabi tutuldu, çürük raporunu hangi kurum verdi?”

“TRT’nin binaları hangi deprem testine tabi tutuldu, çürük raporunu hangi kurum verdi?”

“TRT’nin binaları hangi deprem testine tabi tutuldu, çürük raporunu hangi kurum verdi?”
Aralık 23
17:41 2020

TRT Ulus Yerleşkesi ve tarihi Harbiye Radyoevi binası “depreme dayanıksız oldukları” gerekçesiyle boşaltılıyor. Buna basın açıklamasıyla tepki gösteren TRT çalışanları ve örgütlü oldukları Haber-SEN temsilcileri, Harbiye Radyoevi’nin 2000 yılında otel yapılmak, 2012 yılında ise BM’ye verilmek istendiğini hatırlatılarak, “Kurumun iyi niyetine inanmıyoruz. Binalar hangi deprem testine tabi tutuldu, çürük raporunu hangi kurum verdi?” dediler.

Harbiye Radyoevi önünde yapılan basın açıklamasında, TRT’nin İstanbul’daki binalarının güçlendirme gerekçe gösterilerek boşaltılmak istendiğini belirterek, bunun haklı bir gerekçe olup olmadığı konusunda kuşku duyulduğu belirtildi. TRT Genel Müdürlüğü’nün hiçbir soruya yanıt vermediğinin belirtildiği açıklamada, “Binalarla ilgili çürük raporlarına göremedik, bu raporların nereden alındığını öğrenemedik” denildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu binanın harcında cumhuriyet dönemi Türkiyesi’nin kumbarası var”

  • İstanbul’daki binalarımız güçlendirme gerekçe gösterilerek boşaltılıyor. Kurumun iyi niyetine inanmıyoruz. Genel Müdürlüğe sorduğumuz hiçbir soruya yanıt alamadık. Binalarla ilgili çürük raporlarına göremedik, bu raporların nereden alındığını öğrenemedik. Radyo binası defalarca başka kurumlara verilmeye çalışıldı. 2000 yılında otel yapılmaya çalışıldı, direndik. 2012 yılında BM talip oldu, karardan dönüldü. Yani söylenenlere kuşkuyla yaklaşmayı bu kurumda tecrübe edindik.
  • TRT’nin aslı görevi kamu hizmeti yayıncılığı yapmaktır. Bugün önünde bulunduğumuz bu bina sizin. TRT’den vazgeçemezsiniz. Çünkü, kötü günler için parasını hala siz ödüyorsunuz. Deprem olacak hiçbir telefon çekmeyecek biz yine burada olacağız. Biz TRT emekçileri Türkiye’nin arşivine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu binaların harcında Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinin kumbarası var. Daha önce vermedik yine vermeyeceğiz.

“Binalar hangi deprem testine tabi tutuldu?”

Açıklamada, yanıtlanması istenen sorular ise şöyle sıralandı:

  • TRT’nin binaları hangi tarihte hangi deprem testine tabi tutuldu?
  • Binalardaki risk nedir?
  • Raporlar hangi kurumdan alınmıştır?
  • Güçlendirme ve tadilat süreci nasıl yürüyecek, ne zaman tamamlanacak?
  • Güçlendirme ve tadilat sürecinde taşınılacak Ayazağa’daki Katarlı firmaya ait bina hangi koşullarda kiralandı?
  • TRT’de sanatçıları nerede prova yapacak, arşivimiz nerede muhafaza edilecek?
  • Ayazağa’daki binanın depreme dayanaklılık raporu var mı?
  • Güçlendirme sonrası bu binalara geri dönebilecek miyiz? (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER