A3 Haber

Türk Eğitim-Sen: Öğretmenler çağrı merkezinde görevlendirilemez

Türk Eğitim-Sen: Öğretmenler çağrı merkezinde görevlendirilemez

Türk Eğitim-Sen: Öğretmenler çağrı merkezinde görevlendirilemez
Aralık 23
13:11 2020

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin çağrı merkezlerinde görevlendirilmesine tepki gösterdi. Geylan, Adana Valiliği’ne öğretmenlere Covid-19 hastalarına telefonla takip görevi veren kararı geri alma çağrısı yaptı.

Yüz binlerce gencin işsiz olduğu Türkiye’de çağrı merkezinde Covid-19 hastalarının takibini yapabilecek çok sayıda istekli bulunabileceğini söyledi ve “Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin zaten kesintiye uğramış olan eğitim süreçlerini telafi edebilmek için, uzaktan eğitimle canla başla gayret ortaya koyduğu şu zamanda, onları canlı ders programlarını da sekteye uğratarak çağrı merkezinde görevlendirmenin anlamı nedir?” ifadelerini kullandı.

Geylan yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin zaten kesintiye uğramış olan eğitim süreçlerini telafi edebilmek için, uzaktan eğitimle canla başla gayret ortaya koyduğu şu zamanda, onları canlı ders programlarını da sekteye uğratarak çağrı merkezinde görevlendirmenin anlamı nedir? Son haftalarda değişik illerde şahit olduğumuz bu uygulamanın bir benzerini son olarak Adana’da gördük. Adana Valiliği’nin bu kararı gözden geçirmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu konuda gerekli adımı atacağına inanıyoruz.”

Geylan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada yüz binlerce gencin işsiz olduğu Türkiye’de çağrı merkezinde Covid-19 hastalarının takibini yapabilecek çok sayıda istekli bulunabileceğini söyledi. Geylan, “Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin zaten kesintiye uğramış olan eğitim süreçlerini telafi edebilmek için, uzaktan eğitimle canla başla gayret ortaya koyduğu şu zamanda, onları canlı ders programlarını da sekteye uğratarak çağrı merkezinde görevlendirmenin anlamı nedir?” diye sordu.

Geylan’ın açıklaması şöyle:

“Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin zaten kesintiye uğramış olan eğitim süreçlerini telafi edebilmek için, uzaktan eğitimle canla başla gayret ortaya koyduğu şu zamanda, onları canlı ders programlarını da sekteye uğratarak çağrı merkezinde görevlendirmenin anlamı nedir? Son haftalarda değişik illerde şahit olduğumuz bu uygulamanın bir benzerini son olarak Adana’da gördük. Adana Valiliği’nin bu kararı gözden geçirmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu konuda gerekli adımı atacağına inanıyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER