A3 Haber

Almanya Türkiye’nin Can Dündar’ın iade edilmesi talebini reddetti

Almanya Türkiye’nin Can Dündar’ın iade edilmesi talebini reddetti

Almanya Türkiye’nin Can Dündar’ın iade edilmesi talebini reddetti
Aralık 24
16:16 2020

Almanya, 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Can Dündar’ın iade edilmesi yönündeki talebi reddetti.

A3 Haber Merkezi | Gazeteci Can Dündar’ın Türkiye’de 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasından sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un dile getirdiği Türkiye’ye iade talebine Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlık, Almanya’nın siyasi mahkumiyet kararlarında prensip olarak iade yapmadığını açıkladı.

Deutsche Welle’nin Türkçe servisine yapılan açıklamada, “Prensip olarak geçerli olan, Almanya’nın siyasi gerekçeli mahkumiyet kararlarında iade yapmamasıdır. Alman hükümeti, dünya genelinde bağımsız medya ve bağımsız habercilik için çaba harcamaktadır. Hem iyi ve kalıcı ikili ilişkiler hem de iyi ve kalıcı Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri için, demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti gibi konularda uluslararası standartlara uyulması temel şarttır” denildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Can Dündar hakkında alınan hapis cezasının Türkiye’de bağımsız gazetecilik çalışmalarına “ağır bir darbe” olduğunu belirtti. Maas, “Gazetecilik toplum için vazgeçilmez bir hizmettir özellikle de iktidardaki kişiler hakkında eleştirel bir bakış sunuyorsa” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER