A3 Haber

CHP’li Torun’dan asgari ücret tepkisi: Sömürü ücreti tercih meselesi!

CHP’li Torun’dan asgari ücret tepkisi: Sömürü ücreti tercih meselesi!

CHP’li Torun’dan asgari ücret tepkisi: Sömürü ücreti tercih meselesi!
Aralık 29
12:14 2020

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hükümet ve işverenlerin oylarıyla belirlenen 2 bin 825 lira 90 kuruş asgari ücreti “Sömürü ücreti” olduğunu söyledi. Torun, “Ülkenin nasıl yönetileceği, kaynakların kime harcanacağı, bir tercih meselesidir” dedi. Torun CHP’li belediyelerde asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olacağını duyurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hükümetin ve işverenin oylarıyla 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenen 2021 yılı asgari ücretini “Sömürü ücreti” diye nitelendirerek, CHP’li belediyelerde asgari ücretin 3 bin 100 lira olduğuna dikkat çekti.

Torun hükümetin tercihini ‘rantçılardan yana kullandığını’ kaydederek, “O nedenle bizim belediyelerimizde asgari ücret en az 3 bin 100 lira olacaktır. İmkânı olan belediyelerimiz, bu rakamın da üzerine çıkan tutarları belirlemeye başlamıştır. Ülkenin nasıl yönetileceği, kaynakların kime harcanacağı, bir tercih meselesidir” diye konuştu.

Torun hükümetin ekonomik krizin faturasını yurttaşa çıkardığına dikkat çekerek, “İktidar, milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren 2021 yılı asgari ücretini, 2 bin 825 lira olarak belirledi. Ülkemizi ekonomik buhrana sokanlar, acı reçeteyi, dolarla ihale alanlara değil, emekçiye çıkardı” dedi. Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Ülkenin nasıl yönetileceği, kaynakların kime harcanacağı, bir tercih meselesidir. Bizim tercihimiz de rantçılar değil, emekçilerdir. İşte her gün, belediyelerimize, bin türlü yalan ve iftirayla saldırmalarının nedeni bu hizmetlerdir. Takdir milletimizindir. İnanıyoruz ki milletimiz, ilk seçimlerde, halkımızı yoksulluğa mahkûm eden bu iktidara, ‘artık yeter’ diyecektir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER