A3 Haber

Metin Oktay, Fevzi Zemzem ve Bafetimbi Gomis’ten sonra Aaron Boupendza tarihe geçti

Metin Oktay, Fevzi Zemzem ve Bafetimbi Gomis’ten sonra Aaron Boupendza tarihe geçti

Metin Oktay, Fevzi Zemzem ve Bafetimbi Gomis’ten sonra Aaron Boupendza tarihe geçti
Aralık 29
23:19 2020

Antalyaspor ağlarına 4 gol göndererek futbol gündemini sarsan Hataysporlu futbolcu Aaron Boupendza, bu performansıyla Türkiye futbol tarihine adını yazdırmayı başardı.

Hatayspor’un sezon başında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Bordeaux’dan kadrosuna kattığı Aaron Boupendza, Antalyaspor maçındaki performansıyla adını tarihe yazdı.

6-0’lık skorla sona eren karşılaşmanın 8, 17, 21 ve 45+1’inci dakikalarında attığı gollerle ilk yarıda dört gol kaydetmeyi başaran Boupendza, Süper Lig tarihinde bunu başaran dördüncü futbolcu oldu.

Yakın dönemde eski Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis’in 2018 yılında Karabükspor ağlarına ilk yarıda gönderdiği dört golle başardığı performansı yakalayan Boupendza, bu olağanstü performansıyla takımını galibiyete taşıdı.

Bu başarıyı Gomis ve Boupendza dışında yakalayan iki isim ise Fevzi Zemzem ve Metin Oktay olmuştu. Fevzi Zemzem, 1968 yılında Göztepe forması giyerken Feriköy ağlarına ilk devrede dört gol bırakmıştı. 1959 yılında ise Galatasaray’dan Metin Oktay, Altınordu ağlarına yine ilk devrede dört gol bırakmayı başarmıştı.

İlk 11’i zor aldı, bırakmaya niyeti yok

Sezon başında Atakaş Hatayspor kadrosuna katılan Aaron Boupendza, sezon başından bu yana ilk 11’deki yerini garantiye alamadı. Süper Lig’in 13’üncü haftasında takımının Göztepe ile oynadığı maça kadar ligde hiç ilk 11’de forma şansı bulamayan ve bir maçta en fazla 45 dakika süre bulabilen 24 yaşındaki Gabonlu oyuncu, Göztepe ve Trabzonspor maçlarında ilk 11’de şans buldu. Boupendza, Antalyaspor karşılaşmasında da ilk 11’de şans bulurken; attığı 4 golle birlikte, kendisine görev veren teknik direktör Ömer Erdoğan’a da “İlk 11’i bırakmaya niyetim yok” mesajını verdi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER