A3 Haber

Rus pilotu öldürdüklerini itiraf eden Alparslan Çelik tahliyesi sırasında tekrar gözaltına alındı

Rus pilotu öldürdüklerini itiraf eden Alparslan Çelik tahliyesi sırasında tekrar gözaltına alındı

Rus pilotu öldürdüklerini itiraf eden Alparslan Çelik tahliyesi sırasında tekrar gözaltına alındı
Aralık 29
11:14 2020

Suriye’de Rus pilotu öldürdüklerini itiraf eden ve kendisini Türkmendağı’nda 2. Sahil Tümeni Komutan Yardımcısı olarak tanıtan Alparslan Çelik’in şartlı tahliye olacağı sırada tekrar gözaltına alındığı öğrenildi. Yapılan gözaltı işleminin hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirten Alparslan Çelik’in avukatı Ahmet Deha İmal, “Tamamen hukuka aykırı olan bu sürecin takipçisi olacağız” dedi.

A3 Haber Merkezi | Kamuoyunun “Rus pilotu ben öldürdüm” açıklamasıyla tanıdığı Alparslan Çelik’in Kırıklar Cezaevi’nde şartlı tahliye olacağı sırada Organize Şube ekiplerince tekrar gözaltına alındığı öğrenildi. Çelik’in avukatı Ahmet Deha İmal, sosyal medyadan karara tepki gösterirken, “Yapılan bu gözaltı işleminin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Tarafımıza hiçbir gözaltı gerekçesi bildirilmemiştir” dedi.

Alparslan Çelik’in avukatı Ahmet Deha İmal sosyal medyadan yayımladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Sabah tahliye edileceği tarafımıza bildirilmesine rağmen farklı bahanelerle tahliye saati ertelenmiştir. Saat 22.30’da şartlı tahliyesi gerçekleştirileceği sırada Kırıklar Cezaevi içerisinde Organize Şube ekiplerince gözaltı işlemi gerçekleştirilmiş olup Yeşilyurt  Organize Şube Müdürlüğü’ne götürülmüştür. Yapılan bu gözaltı işleminin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Tarafımıza hiçbir gözaltı gerekçesi bildirilmemiştir. Müvekkilimiz sabah savcılığa sevk edilecek olup avukatları, sevenleri ve dava arkadaşları olarak bu tamamen hukuka aykırı sürecin takipçisiyiz. Milletine ve devletine sevdalı bu yiğit komutanın avukatları olarak Türk yargısına güveniyor ve müvekkilimizin serbest bırakılacağına inanıyoruz”

İlgili haberler: 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER