A3 Haber

20 bin nüfuslu ilçede beş yıldır hiç hırsızlık olayı yaşanmadı

20 bin nüfuslu ilçede beş yıldır hiç hırsızlık olayı yaşanmadı

20 bin nüfuslu ilçede beş yıldır hiç hırsızlık olayı yaşanmadı
Ocak 07
13:57 2021

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü’nce son beş yılda hırsızlık olayı yaşanmadığı duyuruldu.

Şırnak’ın 20 bin nüfuslu Beytüşşebap İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilçe genelinde son beş yılda hırsızlık vakası yaşanmadığı belirtildi. Açıklamada, ilçe genelinin 24 saat esasına göre Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile izlendiği ve herhangi bir olumsuz vakaya rastlanmadığı ifade edildi.

Kapılar kilitlenmiyor

20 bin nüfuslu ilçede vatandaşların çoğunluğu gündüzleri evlerinin kapısını kilitlemeye gerek görmezken yüz kızartıcı suçların olmaması vatandaşların yüzünü güldürdü.

Belediye Başkanı Habip Aşan, ilçenin kırsal alanda olması nedeniyle, yabancıların pek gelmediğini ifade ederek, “Bu yüzden de son 5 yıldır hırsızlık olayları olmuyor. Çok sevindirici bir durum. Özellikle güvenlik güçlerimizin sürekli tedbirli davranmaları ve her yerde kameraların olması, ilçemizi en güvenli şehirlerden biri yapıyor. Vatandaşlar da çok duyarlı. Herkes tanıdık, akraba olduğu için ilçemiz huzurlu ve güvenli bir statüye kavuştu. Hırsızlık yüz kızartıcı bir durum olduğu için kimse kalkışmıyor” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER