A3 Haber

ABD Kongresi Biden’ın başkanlığını tescilledi: Trump’tan ilk açıklama

ABD Kongresi Biden’ın başkanlığını tescilledi: Trump’tan ilk açıklama

ABD Kongresi Biden’ın başkanlığını tescilledi: Trump’tan ilk açıklama
Ocak 07
12:24 2021

ABD Kongresi sonuçlara yapılan itirazları reddederek Joe Biden’ın başkanlığını tescilledi. Donald Trump’tan “barışçıl geçiş” açıklaması geldi.

A3 Dış Haberler | ABD’de Donald Trump destekçilerinin ABD Kongresi’ni basması ve dört kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Kongre yeni başkanın tescili için delege oylarının sayımı devam etti.

Kongre, sonuçlara iki eyalette yapılan itirazları reddetti. Trump’ın 232 oyuna karşı Biden, 306 oyla ABD’nin yeni başkanı olma unvanını tescillemiş oldu.

Trump’tan “barışçıl geçiş” açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü’nün Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre Trump “Seçim sonucuna kesinlikle katılmıyor olsam dahi 20 Ocak’ta barışçıl bir geçiş süreci olacak” dedi.

Trump’ın seçim yenilgisini kabul etmemesi, geçiş sürecinin nasıl olacağına dair tartışma başlatmıştı.

Trump yönetimi paylaşımlarını siliyor

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’ın hesabını askıya alması ardından bazı tweetlerini sildi.

Trump’ın kızı Ivanka Trump da olaylar hakkındaki paylaşımını sildi. Kongre’nin basılmasının ve olaylarda yaşanan ölümlerin ardından Trump yönetimi kendisini baskıncılardan ayrıştırmaya çalışıyor.

Beyaz Saray’da peş peşe istifalar

Trump’ın açıklamalarına karşın yönetimde istifalar sürüyor.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews, Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta ve Melania Trump’ın Özel Kalem Müdürü Stephanie Grisham istifalarını açıkladı.

Beyaz Saray’daki başka isimler de istifalarını açıklamayı planlıyor. Trump’ın yardımcısı Mike Pence de seçim sonuçlarını tanıyarak Trump’ın karşısına geçmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER