A3 Haber

Washington’da 15 gün OHAL ilan edildi, çatışmalarda dört kişi öldü

Washington’da 15 gün OHAL ilan edildi, çatışmalarda dört kişi öldü

Washington’da 15 gün OHAL ilan edildi, çatışmalarda dört kişi öldü
Ocak 07
08:05 2021

ABD Washington’da Trump destekçilerinin mitingi sonrasında Kongre binası işgal edildi. Dört saatlik işgal, güvenlik güçleri ile Trump destekçileri arasında sert çatışmalara sahne oldu. Washington’da 15 gün OHAL ilan edildi. çatışmalarda 52 kişi gözaltına alındı.

ABD’nin başkenti Washington’da Trump destekçilerinin dün gerçekleştirdiği protesto gösterileri kısa sürede çatışmaya dönüştü. Göstericiler, Washington DC’de düzenlenen mitingin ardından, seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp sonuçların resmen tescil edileceği oturumun düzenlendiği Kongre binasını bastı ve dört saat boyunca işgal etti.

Yaşanan çatışmalarda polis biber gazı ve ses bombaları kullanırken Kongre binasına giren göstericilerden biri, vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan kadın göstericinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Graham: Ben yokum, artık yeter, Biden kazandı

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Senato’da yaptığı konuşmada “Trump ile çılgınca bir yolculuk yaşadık. Bu şekilde bitirmekten nefret ediyorum, ben yokum, artık yeter. Yardımcı olmaya çalıştım. Biden’in kaybetmesini umdum. Kaybetmesi için dua ettim ama kazandı. Ve o, ABD’nin meşru Başkanı. Bu kadar” açıklamasında bulundu.

Washington’da Kongre Binası’nda dün yaşanan çatışmalarda 52 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Washington polisi: Çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetti

Washington polisi, dün Kongre Binası’nda yaşanan çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kongre Binası’nda öldürülen göstericinin kimliği belli oldu: Eski Hava Kuvvetleri mensubu Ashli Babbitt

Washington’daki Kongre Binası’nda dün yaşanan çatışmalarda öldürülen göstericinin kimliği belli oldu. Bina içerisinde bulunan ve vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren kişinin, eski Hava Kuvvetleri mensubu Ashli Babbitt olduğu belirtildi. Fox 5 kanalının eşinin ifadelerine dayandırdığı haberine göre, Babbitt aktif bir Trump destekçisiydi.06:59

Washington’da OHAL 15 gün uzatıldı

Washington Belediye Başkanı, olağanüstü hal rejimini Biden’ın göreve başlayacağı güne kadar 15 gün uzattı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER