A3 Haber

HDP Sözcüsü Ebru Günay: Çaresiz iktidarın Kobani iddianamesi mizah dergilerine kapak olur

HDP Sözcüsü Ebru Günay: Çaresiz iktidarın Kobani iddianamesi mizah dergilerine kapak olur

HDP Sözcüsü Ebru Günay: Çaresiz iktidarın Kobani iddianamesi mizah dergilerine kapak olur
Ocak 08
14:45 2021

HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Kobanê soruşturması” kapsamında hazırlanan iddianamenin “mizah dergilerine kapak olacak belge” niteliğinde olduğunu belirterek iktidarın çaresizliğini ortaya çıkardığını söyledi.

A3 Haber Merkezi | HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında “Kobani soruşturması”na dikkat çekti. Günay, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 108 siyasetçi hakkında “Kobani soruşturması” kapsamında hazırlanan ve Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin, “yargının AKP-MHP iktidarı tarafından nasıl çökertildiğinin bir göstergesi” olduğunu belirtti.

“İddianame kifayetsiz iktidarın hukuk garabeti”

Bu iddianame, kifayetsiz iktidarın liyakatsiz savcılarının hazırladığı bir hukuk garabetidir. Sözde iddianameden aldığımız bu örnekler değil bir yargılama belgesi, olsa olsa bir mizah dergisine kapak olur” diyen Günay, iddianamede yer alan şu örnekleri okudu: “Adalet Bakanlığından olma Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk İlişkiler Genel Müdürlüğü Çocuk Hukuk Bürosu adına Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Haliliye /Urfa ikamet eder. Adalet ve kalkınma partisinden olma Sögütözü caddesi Çankaya/Ankara’da ikamet eder. AKBANK genel müdürlüğünden doğma Sabancı Center 4 Levent Beşiktaş İstanbul’da ikamet eder. Altınşehir muhtarlığından doğma Ataşehir mahalle muhtarlığı Başakşehir İstanbul’da ikamet eder.

İddianamenin “kopyala-yapıştır” olduğuna dikkat çeken Günay, “Bu akıllara ziyan iddianameyi yazan savcılara mı, yoksa 3 bin 530 sayfa iddianameyi 325 ek klasörü kabul eden hâkimlere mi laf edeyim bilemedim. Bu iddianame iktidarın çaresizliğinin, zavallılığının en önemli göstergelerinden biri olarak tarihe kaydedildi. Bu hukuksuzlukları yapanlar eninde sonunda adil bir yargı önünde insanlığa karşı işlediği tüm suçların hesabını verene kadar da mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER