A3 Haber

İşgal sırasında bilgisayarlar çalınmıştı: Kongre binasında “bilgi güvenliği” endişesi

İşgal sırasında bilgisayarlar çalınmıştı: Kongre binasında “bilgi güvenliği” endişesi

İşgal sırasında bilgisayarlar çalınmıştı: Kongre binasında “bilgi güvenliği” endişesi
Ocak 09
10:31 2021

Donald Trump destekçilerinin çarşamba günü Kongre binasında yaptığı baskında iki bilgisayarın çalınması bilgi güvenliği konusunda endişe yarattı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin danışmanı, üst düzey Demokratın ofisinden bir dizüstü bilgisayarın çalındığını duyurdu. Danışman, bu bilgisayarın konferans odasında tutulduğunu ve sunum yapmak için kullanıldığını söyledi. Demokrat Senatör Jeff Merkley’nin ofisinden de bir dizüstü bilgisayar çalındığı ifade edildi.

Adalet Bakanı Vekili Michael Sherwin, çalınan bilgisayarda potansiyel olarak ulusal güvenlik ile ilgili bilgiler olabileceğini söyledi.

Kongre saldırısı sırasında bir grup isyancı Kapitol Binası’na girdiğinde ofislerde çalışanlar hızlı bir şekilde güvenli bölgelere çekilmek zorunda kalmıştı. Ofislere giren Trump destekçileri açık bırakılan bilgisayarların fotoğraflarını paylaşmıştı. Fotoğraflardan birinde Pelosi’nin e-posta kutusunun açık olduğu görülüyordu.

The Guardian’a konuşan IT güvenliği uzmanı Breandon Hoffman, bilgisayarlardaki bilgileri çalanların koz olarak kullanmaya çalışabileceğini belirtti. Bazı uzmanlar da Kapitol Binası’ndaki bilgisayarlara ofise girenlerin virüs yüklemiş olabileceğini kaydetti.

Çarşamba günü Trump yanlısı binlerce protestocu, Biden’ın seçim zaferini resmileştirecek oturum gerçekleştirilirken Kongre binasının çevresini kuşatmıştı. Bir grup protestocu Kongre’ye ev sahipliği yapan Kapitol Binası’nın içine girdi. Olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti. Kapitol’de güvenlik sağlandıktan sonra oturum devam etti ve Biden’ın zaferini resmileştiren Seçmenler Kurulu oyları sayıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER