A3 Haber

Cinayet zanlısı polis havalimanında yakalandı

Cinayet zanlısı polis havalimanında yakalandı

Cinayet zanlısı polis havalimanında yakalandı
Ocak 10
19:25 2021

2017 yılında Mersin’de işlediği cinayet sonrası Irak’a kaçan ve daha sonra Irak vatandaşı olan eski polis memuru Mustafa A., Irak’ın Erbil kentine gitmek üzere geldiği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yakalandı.

Dönemin Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis eski Üyesi Cengiz Düzgün’ün oğlu Volkan Düzgün’ü silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla aranan eski polis memuru Mustafa A., Irak’ın Erbil kentine gitmek üzere geldiği havalimanında yakalandı.

Sabiha Gökçen havalimanından Irak’a gidecek olan “Hemn Maher K.”, isimli Irak uyruklu şahsın pasaport kontrolünde durumundan şüphelenilerek yapılan parmak izi incelemesinde, Türk uyruklu Mustafa A., olduğu ve “Aranıyor” olduğu tespit edildi.

Cinayetten sonra Irak’a kaçmıştı

Yapılan incelemeler sonrasında Mustafa A., olduğu belirlenen kişinin, Mersin İlinde “polis memuru” olarak görev yaptığı, 2017 yılında işlediği cinayet nedeniyle Irak’a kaçtığı ve Irak vatandaşı olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan Mustafa A. adliyeye sevk edildi.

Cinayetin perde arkası

Cinayette öldürülen Volkan Düzgün’ün, katil zanlısı Mustafa A.’nın annesine 16 yıl önce otomobili ile çarptığı, yaralanan kadının bir süre tedavi gördüğü öğrenildi.

Mustafa A.’nın kazayı unutmayıp yıllar sonra cinayeti işlediği belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER