A3 Haber

AKP’li Çamlı: Boğaziçi dinsiz gençler yetiştirmek için kurulsa da süreç içerisinde vatana hizmet edenler de çıktı

AKP’li Çamlı: Boğaziçi dinsiz gençler yetiştirmek için kurulsa da süreç içerisinde vatana hizmet edenler de çıktı

AKP’li Çamlı: Boğaziçi dinsiz gençler yetiştirmek için kurulsa da süreç içerisinde vatana hizmet edenler de çıktı
Ocak 12
16:11 2021

AKP’nin “Yeliz”i kod adıyla tanınan İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, “Boğaziçi Üniversitesi bizim yüz akımızdır. Her ne kadar para babası Robert ve misyoner Hamlin tarafından kurulmuş olsa da, bu milletin çocuklarını seküler yetiştirmek, dinsiz yetiştirmek için kurulmuş olsa da süreç içerisinde orada gerçekten vatana millete hizmet eden gençler de çıktı” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan rektör protestosuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Kişisel Twitter hesabında bir videosunu paylaşan Çamlı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için “Bir domuzu üç dakikada yemekle övünen kadın” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak da “Kasetle gelen adam” diyen Çamlı, şunları söyledi:

  • İstanbul’un CHP İl Başkanı var bir domuzu üç dakikada yemekle övünen kadın… Orada bir eyleme katıldı. Bu bir örgüt hareketi, orada icra edildi. Tıpkı Gezi olayındaki üç beş ağaçtan yola çıkılarak ülkeyi kaosa sürükleme çalışması yapıldığı gibi, Boğaziçi’nde de bir kibrit çaktılar.
  • CHP’nin diktatörlük dönemlerini hepimiz biliyoruz. Herhalde şimdi de bu kasetle göreve gelen adam başkanlığındaki CHP buradan bir şeyler bekliyor, ama Boğaziçi Üniversitesi’nden böyle bir şey çıkmaz.
  • Boğaziçi Üniversitesi bizim yüz akımızdır. Her ne kadar para babası Robert ve misyoner Hamlin tarafından kurulmuş olsa da… Bu milletin çocuklarını seküler yetiştirmek, dinsiz yetiştirmek için kurulmuş olsa da bu milletin damarlarındaki imanın tezahürü olarak süreç içerisinde orada gerçekten vatana millete hizmet eden gençler de çıktı.
  • Fakat orayı bunlar ellerinden bırakmak istemiyorlar, başaramayacaklar. Boğaziçili çocuklarımızı emperyalistlere yedirtmeyeceğiz. Biliyorsunuz ‘sözde cumhurbaşkanı’ diyor. Kim diyor bunu? Kasetle genel başkanlığa gelen adam.

Ona neden “Yeliz” diyorlar?

Ahmet Hamdi Çamlı, Erdoğan’ın şoförüydü, sonradan AKP’den vekil olmuştu. 2017’de Meclis Genel Kurulu’nda “başkanlık anayasası” olarak adlandırılan anayasa değişiklik teklifi görüşülürken herkesin dikkatini çeken bir olay yaşanmıştı. @yelizadeley kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının Genel Kurul salonunun içinden Periscope yayını yaptığı anlaşılmıştı. Twitter kullanıcılarında şaşkınlık yaratan bu durum kısa sürede tartışma yaratmıştı. Çünkü Meclis’te bu isimde bir milletvekili bulunmuyordu. Ama kısa bir süre sonra Periscope yayının ön kameraya geçmesiyle o hesabın sahte olduğu ortaya çıktı. AKP Milletvekili ve Tayyip Erdoğan’ın eski şoförü Ahmet Hamdi Çamlı’nın, @yelizadeley adıyla sahte hesap açtığı ve o hesap üzerinden de Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Hesap bu durumun ortaya çıkmasının ardından kapatıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER