A3 Haber

Memurun maaş zammı protestosuna polis izin vermedi

Memurun maaş zammı protestosuna polis izin vermedi

Memurun maaş zammı protestosuna polis izin vermedi
Ocak 15
14:21 2021

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 2021 yılında kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan düşük zammı protesto etmek için Ankara Ulus’taki Atatürk Heykeli önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 2021 yılında kamu emekçilerine enflasyon farkıyla birlikte yapılan yüzde 7,36’lık zammın Türkiye’nin ekonomik gerçekleri ile uyuşmadığına dikkat çekmek için Ankara’daki Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis konfederasyon üyelerine müdahale ederek açıklamalarına izin vermedi.

Konfederasyon, polisin izin vermemesi üzerine açıklamasını yazılı olarak yaptı. Açıklamada, “Açlık sınırı son bir yılda yüzde 19 artarken, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam geldi. Bu yılda TÜİK’in çarpıtmaları sayesinde memur ve emekliler, açlık sınırının altında bir zam artışına mahkum edildi” denildi.

Türkiye’de dört maaş alan bürokratlar olduğuna dikkat çekilen açıklama şöyle: “İktidar, devlet kurumlarının her birinde 4 maaş alan bürokratlara para bulurken, yurt dışındaki faiz lobilerine milyarlarca dolar faiz ödemeye devam ederken, bir avuç müteahhitte para bulurken, memurun ve emeklinin yüzde 7,36 zamma muhtaç edilmesini emekçiler olarak kabul etmiyoruz. AKP iktidarının; ekonomik kriz ve pandemi salgınının ağır şartlarında asgari yaşam mücadelesi veren kamu emekçilerine, emeklilere ve işçilere acı reçete dayatmasını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanlarımızın kayıpları telafi edilmeli, toplu sözleşme masası yeniden kurulmalı ve memurlarımıza ek zam verilmelidir. Kamu emekçilerinin sadece satın alma gücünün korunabilmesi için maaşlarına en az yüzde 30 oranında zam yapılmalıdır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER