A3 Haber

Ali Mahir Başarır: Akkuyu’da nükleer santral çalışmaları sırasında iki büyük patlama oldu evler hasar gördü

Ali Mahir Başarır: Akkuyu’da nükleer santral çalışmaları sırasında iki büyük patlama oldu evler hasar gördü

Ali Mahir Başarır: Akkuyu’da nükleer santral çalışmaları sırasında iki büyük patlama oldu evler hasar gördü
Ocak 19
21:49 2021

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu’da yapımı süren nükleer santral çalışmaları esnasında art arda iki büyük patlama meydana geldiğini belirtti.

A3 Haber Merkezi | CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu’da yapımı devam eden nükleer santral çalışmaları esnasında saat 18.20 sularında art arda iki büyük patlamanın meydana geldiğini belirtti.

Patlamanın neden kaynaklandığı konusunda Kaymakam ve Büyükeceli Jandarma Komutanı tarafından kendisine bilgi verilmediğini belirten Başarır, “Nükleer Santral inşaatının başlamasından bu yana bir türlü sıkıntılar sona ermedi. Gerek zemininde meydana gelen çatlaklar gerekse de meydana gelen patlamalardan dolayı çevre halkının, Mersinlinin huzuru kalmadı. Yöre halkı panik halinde. Bölge halkımızın evlerinin camları, duvarları, kapıları yıkıldı. Her taraf binlerce cam kırığı ile dolu. Yazlıklarında bulunan vatandaşlarımız korkudan evlerin dışına çıkıp sahile hücum ettiler. Mersinliler artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyor. Mersin halkı, hemşerilerim bu topraklarda bu tehlike altında yaşamak istemiyor. Mersinliler olarak bizler bu bölgede Nükleer Santral istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Mersin Valiliği: Patlama planlı, zararlar tazmin edilecek

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesindeki patlamayla ilgili Mersin Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir. Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.”

 

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER