A3 Haber

Bağdat’ın merkezinde iki intihar saldırısı: Ölü sayısı 32’ye yükseldi

Bağdat’ın merkezinde iki intihar saldırısı: Ölü sayısı 32’ye yükseldi

Bağdat’ın merkezinde iki intihar saldırısı: Ölü sayısı 32’ye yükseldi
Ocak 21
12:25 2021

Irak’ın başkenti Bağdat’ın merkezinde intihar saldırısı meydana geldi. Irak İçişleri Bakanlığı ölü sayısını 13 olarak verdi. Sayının 32’ye çıktığı açıklandı.

A3 Dış Haberler | Irak hükümetine bağlı Bağdat Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Bağdat’ta Tayaran Meydanı’nda intihar saldırısı neticesinde patlama yaşandı.

Eylemi henüz herhangi bir grup üstlenmezken, Reuters ajansı 7 ölü, 20 yaralı olduğunu aktardı.

Irak İçişleri Bakanlığı: 13 ölü

AP ajansı ise polis kaynaklarına dayanarak ölü sayısını 6, yaralı sayısını 25 olarak verdi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre ise 13 ölü var.

Yıllarca kanlı günlere uyanan Bağdat’ta uzun süredir bu tür bir saldırı yaşanmamıştı. En son, Haziran 2019’da bir intihar saldırısı meydana gelmiş, çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

DHA: Can kaybı 21’e yükseldi

DHA’nın aktardığına göre Bağdat’ta düzenlenen çifte intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 21’e yükseldi, 44 kişi de yaralandı.

Habere göre polis, patlamaların Tayaran Meydanı’ndaki pazar yerinde meydana geldiğini duyurdu.

Yaralananların bir kısmının durumunun kritik olduğu, bu nedenle ölü sayısının artabileceği bildirildi

Saldırıda patlayıcı yelek kullanıldığı açıklandı.

Ölü sayısı 32’ye yükseldi

Irak resmi güvenlik makamları patlamadaki ölü sayısını 32 kişi olarak açıklarken, 110 yaralının da olduğu bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Berhem Salih bu saldırının halkın barış ve geleceğiyle ve ülkenin istikrarını hedef aldığını belirtirken, Başbakan Mustafa el-Kazımi olaya dair henüz bir açıklama yapmadı.

Türkiye’den açıklama

Dışişleri Bakanlığı saldırıya ilişkin açıklama yayımlayarak saldırıyı kınadı.

Açıklamada, “Bu menfur terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyor, bu vesileyle, terörle mücadelede dost ve komşumuz Irak’ın yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz” ifadesine yer verildi

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER