A3 Haber

Bu kez de engellemek için bakanlık devreye girdi: Mobil büfelerle halk ekmek satışı yasaklandı!

Bu kez de engellemek için bakanlık devreye girdi: Mobil büfelerle halk ekmek satışı yasaklandı!

Bu kez de engellemek için bakanlık devreye girdi: Mobil büfelerle halk ekmek satışı yasaklandı!
Ocak 21
21:55 2021

Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmek satışına ilişkin yayımladığı genelgede mobil araçlarda ekmek satışını yasakladı. Bakanlığın yayımladığı genelge ile İBB’nin mobil ekmek büfelerinde ekmek satışı yasaklanmış oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, pazarlar dışında seyyar ekmek satışını yasaklayan bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, mobil araçlarda ekmek satışı yasaklandı.

Yayınlanan genelge ile birlikte artık pazarlar dışında seyyar araçlar ve mobil araçlar ile manav, kasap ve sokaklarda ambalajsız veya ambalajlı ekmek, diğer ekmek çeşitleri ve pide satışı yapamayacak.

İBB Mobil Halk Ekmek Büfeleri için çıkarıldığı yorumlarıyla tepki çeken genelge tepki çekti.

İBB mobil büfe noktalarını paylaştı

Karar sonrası İBB’nin resmi Twitter hesabı üzerinden “Halk Ekmek halkın ekmeğidir” notuyla mobil büfe noktaları paylaşılarak dağıtımın devam edeceği mesajı verildi.

Murat Ongun: Gerekirse ekmeği evinize teslim ederiz

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ise “İstanbul Halk Ekmek, mobil hizmet araçları ile İstanbullulara sağlıklı ve ucuz ekmek hizmetini her koşulda sürdürecektir. Vatandaşlarımız kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz” dedi.

İBB Halk Ekmek AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nama: Mobil araçla dağıtım devam edecek

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da, ‘Büyükşehir Çalışıyor’ hesabından yapılan “İBB, mobil büfelerle vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek ulaştırmaya devam edecek” paylaşımını alıntılayarak, “Yarın 40 noktada, 40 mobil araçla halka ucuz ve sağlıklı ekmeği ulaştırmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER