A3 Haber

Sinovac ikinci üretim hattını kurdu: CoronaVac aşısının üretimi artırılıyor

Sinovac ikinci üretim hattını kurdu: CoronaVac aşısının üretimi artırılıyor

Sinovac ikinci üretim hattını kurdu: CoronaVac aşısının üretimi artırılıyor
Ocak 22
14:07 2021

CoronaVac aşısının üretici şirketi Sinovac’ın CEO’su Yin Weidong, ikinci üretim hattı kurulduğunu, aşı üretim kapasitesinin şubat ayından itibaren artırılacağını açıkladı.

A3 Haber Merkezi | Çinli aşı şirketi Sinovac’ın geliştirdiği inaktif Covid-19 aşısının üretimini artıracağı bildirildi. Çin’in resmi haber ajansı Xinhua’ya konuşan Sinovac Biotech Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yin Weidong, Sinovac’ın ikinci bir üretim hattı kurduğunu, hattın şubat ayı itibarıyla işleyişe geçmesiyle yıllık aşı üretim kapasitesinin 1 milyar doza ulaşacağını belirtti.

Yin Weidong, bazı ülkelere ‘yarı mamul’ aşılar ihraç edip, bu ülkelerde yerel dolum ve paketleme hatları inşa edilmesine yardımcı olarak, üretim kapasitesinin artmasına katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Aşının üçüncü aşama klinik deneylerinin ağırlıklı olarak Brezilya, Endonezya ve Türkiye’de yapıldığını söyleyen Yin Weidong, Türkiye’deki klinik deneylerin aşının yüzde 91,25, Endonezya’daki klinik deneylerin ise aşının yüzde 65,3 etkili olduğunu, Brezilya’daki deneylere göre de aşının ağır vakalarda yüzde 100, orta vakalarda yüzde 78 etkili olduğunu, genel etkinlik oranının ise yüzde 50.38 olarak açıklandığını söyledi.

Yin Weidong, “Farklı ülkelerden muhtelif sonuçlar almak normal. Klinik deneyler, birçok faktörden etkileniyor” dedi. Yin Weidong, Brezilya’daki üçüncü aşama klinik deneylerin katılımcılarının tamamının yüksek riskli ortamlarda çalışan sağlık personeli olduğunu, bu kişilerin defalarca virüse yakalanmış olabileceğini kaydetti.

“Sinovac aşısı mutasyonları da etkisizleştiriyor”

CoronaVac’ın koronavirüsün farklı türleri karşısında da etkili koruma sağladığını söyleyen Yin Weidong, “Çin Tıp Bilimleri Akademisi’ne bağlı Hayvan Bilimleri Laboratuvarı Enstitüsü ile yapılan iş birliği neticesinde, Sinovac aşısını yaptıran gönüllülerden alınan serumun koronavirüsün İngiltere’de görülen varyantını da etkisizleştirdiği tespit edildi. Aşının, Güney Afrika’daki virüs varyantına karşı koruma sağlayıp sağlamadığı üzerinde ise çalışmalar sürüyor, ilgili sonuçları paylaşacağız” diye konuştu.

Öte yandan Brezilya ve Endonezya’nın ardından Şili de CoronaVac’ın acil durum kullanımına izin verdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER