A3 Haber

Sırası gelmeden aşı olan İspanya Genelkurmay Başkanı istifa etti

Sırası gelmeden aşı olan İspanya Genelkurmay Başkanı istifa etti

Sırası gelmeden aşı olan İspanya Genelkurmay Başkanı istifa etti
Ocak 23
21:51 2021

İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Angel Villarroya, kendisinin ve diğer üst düzey komutanların sırası gelmeden önce aşı olduklarının ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

A3 Haber Merkezi | İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Angel Villarroya, kendisinin ve diğer üst düzey komutanların öncelikli aşılama gruplarının bir parçası olmamalarına rağmen Covid-19 aşısı yaptırmalarının ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

Yerel basında yer alan haberlere göre, 63 yaşındaki Villarroya, “silahlı kuvvetlerin itibarını korumak” gerekçesiyle Savunma Bakanı Margarita Robles’e görevden alınmasını talep eden bir mektup yazdı. Villarroya mektubunda, “her zaman astlarına örnek olmaya çabaladığını” ifade etti.

İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, bakanlığına bağlı olan jandarma kurumunda erken aşı olanlar arasında bulunan bir yarbayı hemen görevden aldı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Marlaska’nın söz konusu yarbayı “acil” koduyla görevinden uzaklaştırdığı, jandarma ve polis içerisinde erken aşı olan başka vakaların olup olmadığının da araştırıldığını yazdı.

İstifalar sürüyor

Öte yandan 17 özerk yönetimden biri olan Murcia’da yerel hükümetin sağlık bakanı ve ardından Bask bölgesindeki iki hastanenin müdürü, protokolün dışına çıkarak Covid-19 aşısını erken yaptırmaları sonucu gelen baskılardan hafta içinde görevlerinden istifa etmek zorunda kaldı.

Covid-19 aşısını erken olan diğer bir siyasetçi, Ceuta özerk yönetiminin sağlık bakanı Javier Guerro ise baskılara rağmen istifa etmeyeceğini açıkladı. Guerro, “Ben normalde grip aşısı bile olmam. Danışmanlarım Covid-19 aşısını getirip, ben olmadan kendilerinin de olmayacağını söyledi. Ben de aşıyı yaptırdım. Ama ikinci dozu yaptırmayacağım” diyerek kendini savundu.

Covid-19’da ilk olarak bakımevlerindeki yaşlılara, engellilere ve sağlık personeline aşılama yapılırken, bazı bölgelerde üst yaş (80 ve üstü) ve riskli gruba da geçildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER