A3 Haber

Alevi evlerinin işaretlenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Alevi evlerinin işaretlenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Alevi evlerinin işaretlenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı
Ocak 26
22:05 2021

Yalova’da Alevilerin evlerinin işaretlenerek hedef gösterilmesiyle ilgili soruşturma başladı. Yalova Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı da karanlık eylemlerin son bulmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

A3 Haber Merkezi | Yalova’nın Bağlarbaşı Mahallesi’nde oturan beş Alevi ailenin evleri çarpı işareti çizilerek hedef gösterildi. Duvarlarına “Alevi”, “k” ve çarpı işareti konulan Alevi aileler konu ile ilgili emniyete başvurarak suç duyurusunda bulundu. Evlerin duvarlarına yazılan yazılarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan  yapılan açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evlerin duvarlarına kırmızı boyayla “Alevi K” yazıldığının tespit edildi belirtildi. Bunun üzerine “halkı kin veya düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama” suçundan ivedi soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, “Şüpheli veya şüphelilerin yakalanması ve yakalanmaları halinde mevcutlu olarak başsavcılığımızda hazır edilmeleri için kolluk güçlerine talimat verilmiş olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir” denildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması

Olayla ilgili Yalova Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapıldı. Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşanan hadiseden üzüntü duyulduğu ifade edilen açıklamada, olayın faillerinin bir an evvel bulunması istendi. Çok sayıda parti ve kitle örgütü temsilcileri ile yurttaşların katıldığı basın açıklamasında, bir an önce bu karanlık eylemlerin son bulması ve yapanların gereken cezaya çarptırılması istenildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER