A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Her şeyi ithal edeceksin, ‘Biz yerli ve milliyiz’ diyeceksin

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Her şeyi ithal edeceksin, ‘Biz yerli ve milliyiz’ diyeceksin

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Her şeyi ithal edeceksin, ‘Biz yerli ve milliyiz’ diyeceksin
Ocak 26
13:53 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ekonomi politikalarına eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Doların önünde secde eden adamlar yerli ve milli olur mu ya? Her şeyi ithal edeceksin, ‘Biz yerli ve milliyiz’ diyeceksin. Haydi canım sen de” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • AK Parti’ye oy veren değerli vatandaşlarıma sormak istiyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Oy verdiniz, 19 yıldır iktidar oldular. Eleştiriliyorum, şu soruyu sormak gerekiyor; AK Parti ne yapmak istedi de CHP engel oldu? Sen ne yapmak istedin de biz engel olduk…
  • 19 yıldır yönetiyorsunuz, 19 yılın her günü tek hedef var CHP. Ne yaptık söyleyin. Saraylarda oturdular, vatandaş çöplerden ekmek toplarken eleştirdik, e bu bizim hakkımız.
  • Bir daha soruyorum, AK Parti’ye oy veren bütün kardeşlerime tekrar soruyorum; CHP 19 yıldır iktidar yaptığınız partinin yapmak istediği önmeli bir şeyi ne zaman nerede engelledi? Yok böyle bir şey.

“2020 yılında 99 bin 588 esnaf meslekten terkin istedi”

  • Biz insafsızca, milletin iliğini sömürerek 5’li çeteyi verenleri eleştiriyoruz. Vatandaştan vergi toplucaksın götüreceksin bir avuç beslemeye veriyorsun, biz buna itiraz ediyoruz. Bizim eleştirimiz haklı.
  • Biz hep beraber, bu ülkenin insanları olarak fakirin fukaranın hakkını savunacağız, Firavunlara yol göründü, göndereceğiz onları.
  • Doların önünde secde eden adamlar yerli ve milli olur mu ya? Her şeyi ithal edeceksin, ‘biz yerli ve milliyiz’ diyeceksin. Haydi canım sen de.
  • Dükkanlar kapandı, hiç değilse Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesine bakın. Bu gazeteyi CHP çıkarmıyor. ‘2020 yılında 99 bin 588 esnaf meslekten ve sicilden terkin istedi’ diyor. Böyle bir insan devleti yönetemez.
  • Senin verdiğin talimat ekonomide geçmez. Ekonominin kendi kuralları vardır. ‘Erdoğan talimat verdi fiyatlar düşecek’ diyorlar. Ee düşmedi, niçin? Erdoğan devlet nasıl yönetilir bilmiyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER