A3 Haber

Avrupa İlaç Ajansı’ndan bir koronavirüs aşısına daha onay

Avrupa İlaç Ajansı’ndan bir koronavirüs aşısına daha onay

Avrupa İlaç Ajansı’ndan bir koronavirüs aşısına daha onay
Ocak 29
18:58 2021

Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ilaç firması AstraZeneca’nın yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı geliştirdiği aşının kullanılması için onay verilmesini tavsiye etti.

Avrupa’nın ilaç otoritesi olan Avrupa İlaç Ajansı (EMA), AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği Covid-19 aşısının 18 yaş üstü kişilerde kullanımının önerildiğini duyurarak, aşıya yeşil ışık yakmış oldu.

Aşının 55 yaş üstü grupta etkisine dair yeterli sonuç yok

Ajansın açıklamasında aşının, virüse karşı yüzde 60 düzeyinde koruma sağladığı bildirilirken, 55 yaş üstü grupta etkisine dair yeteri kadar sonuç bulunmadığı dile getirildi. Buna karşın yaşlı insanlarda da koruma sağlamasının beklendiği öngörüldü. Açıklamada, “Ancak bu yaş grubunda bir bağışıklık tepkisi görüldüğü için koruma beklenmektedir. Diğer aşılardan elde edilen tecrübelere dayanarak EMA uzmanları daha ileri yaşlardaki kişilerde aşının kullanılabileceğini değerlendirmektedir” denildi.

Avrupa İlaç Ajansı Başkanı Emer Cooke, yaptığı açıklamada ”Bu üçüncü olumlu görüşle birlikte, Avrupa Birliği ülkelerinin koronavirüse karşı vatandaşlarını koruma savaşında cephanesini genişletmiş olduk” açıklamasını yaptı.

AB’de daha önce BioNTech-Pfizer ve Moderna şirketlerinin geliştirdiği aşılara onay verilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER