A3 Haber

Altı ilde IŞİD operasyonu: Türkiye suikastçısının da aralarında olduğu sekiz kişi tutuklandı

Altı ilde IŞİD operasyonu: Türkiye suikastçısının da aralarında olduğu sekiz kişi tutuklandı

Altı ilde IŞİD operasyonu: Türkiye suikastçısının da aralarında olduğu sekiz kişi tutuklandı
Şubat 01
14:29 2021

Yalova merkezli altı ilde düzenlenen operasyonda, IŞİD’in Türkiye suikastçısının da aralarında bulunduğu 14 kişi yakalandı. Silahlı gasp, yağma, alıkoyma eylemleri düzenledikleri iddia edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, altısı serbest bırakıldı.

A3 Haber Merkezi | Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, IŞİD’in Türkiye suikastçısı olduğu belirlenen A.G. kod adlı şüphelinin Yalova’da oturduğu belirlendi. A.G.’nin aynı zamanda deşifre olan örgüt mensuplarının Türkiye’den Avrupa’ya, Avrupa’dan Türkiye’ye girişlerini sağlayan A.Y. kod adlı ile kişiyle irtibatta olduğu saptandı. Bunun üzerine A.G. ve A.Y.’nin irtibatta olduğu şüphelilerin yakalanmasına yönelik Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

14 kişi gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında; 20-29 Ocak tarihleri arasında Yalova merkezli İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Mersin ve Şırnak’ta tespit edilen adreslerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda, A.Y. ve A.G’nin de aralarında bulunduğu 12 Irak, bir Fas ve bir Türk vatandaşı olmak üzere toplam 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, iki adet tabanca ve fişekler, sahte pasaport ve kimlik yapımında kullanılan dokuz adet teknik makine, sahte mühür ve ekipmanları ile 433 adet çeşitli ülkelere ait düzenlenmiş pasaport, 346 adet sahte kimlik belgesi ile çok sayıda doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin Eskişehir, İstanbul ve Sakarya’da yabancı uyruklu iş adamlarına yönelik silahlı gasp, yağma, alıkoyma eylemleri düzenlediği, bu suçlardan elde ettikleri paraları örgüte aktardıkları iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklanırken, beşi adli kontrol şartıyla, birisi de savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER