A3 Haber

Tavuk çiftliği yandı: On binlerce civciv telef oldu

Tavuk çiftliği yandı: On binlerce civciv telef oldu

Tavuk çiftliği yandı: On binlerce civciv telef oldu
Şubat 01
12:01 2021

Kocaeli’de 56 bin civciv bulunan tavuk çiftliği alev alev yandı. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, civcivlerin büyük kısmı telef oldu.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı İbrikdere Mahallesi’nde bulunan 3 bin 500 metrekare alana kurulu tavuk çiftliğinde sabah saatlerinde yangın çıktı. 56 bin civcivin bulunduğu çiftlikteki yangını fark eden çalışanlar itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

Adrese İzmit, Kartepe, Gölcük ve Başiskele ilçelerinden itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının kesin çıkış nedeni araştırılıyor.

Dün öğleden sonra 56 bin civciv geldi

Çiftliğin sahibi Hayrettin Kahraman, yangın sırasından oğlunun içeride olduğunu ve güçlükle dışarı çıkabildiğini belirtereak, “Yangın sabah 07.30 civarında çıktı. İçeride 56 bin civcivimiz vardı, dün öğleden sonra gelmişti. Önceki hafta burada kardan dolayı yüksek gerilim hattında sorunlar yaşandı, tüm elektrik tesisatımız yanmıştı. Yetkililere bildirdikten sonra her şeyiyle yenilemiştik. Dün kümesimize hayvanları koyduk, sabah 7.30 civarında yangın başlayınca büyük çoğunluğu telef oldu. Yangının henüz net olarak neden çıktığını bilmiyoruz” dedi.

Yangından kurtulan civcivlerin duman solumasından dolayı enfeksiyon kapmış olabileceğini söyleyen Kahraman, “Az miktarda hayvanımız kaldı. Onlar da yangın nedeniyle duman soluyunca mikrop kapmıştır. Bu durumda firma geri alamaz, kaderine terk etmiş gibi olacak. Kurtarabildiğimiz kadarını köy halkına dağıtacağız. Başka kümeslere dağıtma şansımız yok. Çünkü gittikleri kümese de mikrop bulaştırır” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER