A3 Haber

Süleyman Soylu’nun paylaşımına Twitter’dan “nefret içerikli” uyarısı geldi

Süleyman Soylu’nun paylaşımına Twitter’dan “nefret içerikli” uyarısı geldi

Süleyman Soylu’nun paylaşımına Twitter’dan “nefret içerikli” uyarısı geldi
Şubat 02
11:16 2021

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Twitter hesabında LGBT’lere “sapkın” dediği paylaşımı Twitter tarafından uyarıldı. İlgili tweet’e “nefret davranışı hakkındaki kurallarını ihlal ettiği” uyarısı koyuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serildiği’ iddiası sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşıma Türkiye’de de kısıtlama geldi.

Twitter, ilk kez ABD eski Başkanı Donald Trump’a uyguladığı yöntemin benzeri biçimde, Soylu’nun şikayetlere konu olan tweetine uyarı notu ekledi.

Soylu, LGBT’ler için “sapkın” dediği mesajında “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı” ifadelerini kullanmıştı.

Nefret söylemi olarak değerlendirilen paylaşıma Twitter’dan kısıtlama geldi. Kullanıcılar Soylu’nun ilgili paylaşımı üzerinde “Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi” uyarısını görüyor.

Bir paylaşımına daha uyarı notu eklendi

Soylu, benzeri bir tweeti bugün bir kez daha attı. Tweetine “Tuzağa düşmeyin” diye yazan Soylu, tweetine eklediği açıklamasında iki kez “LGBT sapkını” ifadelerini tekrar etti. Aynı ifadelerin tekrarlanması ardından Twitter bu tweete de aynı biçimde kısıtlama uyguladı.

Twitter geçtiğimiz günlerde de Fransa’da Soylu’nun aynı paylaşımını engellemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER