A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz

Kılıçdaroğlu: Mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz

Kılıçdaroğlu: Mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz
Şubat 04
15:36 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

A3 Haber Merkezi | CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. İki genel başkan, ziyaret sonrası yaptıkları açıklamalarda anayasa tartışmalarına dair konuştu.

Temel Karamollaoğlu, HDP’nin kendilerini ziyaret etmesine ilişkin soruya, “HDP ile görüşme konusunda biz hiçbir zaman terörü aklayacak bir ifade kullanmayız. Osman Öcalan gibi aranan bir terör örgütü liderinin TRT’ye nasıl çıkarıldığını sormayan bir sistemin bu görüşme üzerinde durması bir çifte standarttır. İşimize geldiği gibi kırmızı bültenle aranan birini çıkarıp konuşturmanın ne anlama geldiğini varın siz düşünün” dedi.

Karamollaoğlu, “Erdoğan’ın geçmişte söylediği sözler var. Gençlere ‘her türlü baskıya direnin’ diyor. O sözlere bir daha baksa iyi olur. Sayın Cumhurbaşkanının söylediklerini yerine getiriyor gençler kanaatimce” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Anayasa tartışmasını Sayın Erdoğan başlattı. Var olan anayasada cumhurbaşkanının tarafsızlığına dair namusu şerefi üzerine yemin edildi ancak buna uyulmuyor. Yeni anayasaya uyulacağını nereden bileceğiz? Biz mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz? Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının uygulanmadığı bir ülkedeyiz. Hak arama ve adalet kavramı üzerinden yeni bir düşünceyi, zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek zorundayız. Erdoğan’ın bunu kabul edeceğini sanmıyorum” diye konuştu.

“Melih Bulu istifa etmeli”

Biz yeni bir anayasaya inanıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, parlamenter sistem istediklerini vurgulayarak “Hakkımı arayacağım bir makam olmalı. Bunları tek kişiye indirgerseniz ve o kişi beni hedef alırsa ben o zaman hakkımı arayamam” dedi.

Kayyum rektör Melih Bulu’nun istifa etmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Orada hocalar, öğrenciler, mezunlar karşı çıkıyor. Kimse rektörle çalışmak istemiyor. Herkesin reddettiği bir görevde olmak size ne katacak? Yarın çocukların yüzüne nasıl bakacak? Bu çocuklara ben memleketimizin evlatları dedim, onlar terörist diyor. Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım. Dava açılırsa tazminat ödemek zorundalar. Melih Bulu rektörlüğü bilmiyor. Akademik dünyadan haberi yok” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER