A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Tarihin bize yüklediği sorumluluğun bilincinde olan herkesle yolumuza devam edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Tarihin bize yüklediği sorumluluğun bilincinde olan herkesle yolumuza devam edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Tarihin bize yüklediği sorumluluğun bilincinde olan herkesle yolumuza devam edeceğiz
Şubat 09
14:05 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların kendisine “Siz iktidar olduğunuzda ne yapacaksınız?” diye sorduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda dört ayaklı bir strateji izleyeceğiz” dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, “Tarihin bize yüklediği bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilincinde olan herkesle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Zalimin zulmünü sona erdirmek zorundayız. Birlikte el ele mücadele edeceğiz. Bu tarihin bize yüklediği bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilincinde olan herkesle yolumuza devam edeceğiz.
  • 450 lirayı çiftçi için büyük para görüyor. Bir telefonu çiftçi için şikayet etmemesi gereken araç olarak görüyor. Adam perişan olmuş, 450 lira dediğin nedir? Sen ne kadar alıyorsun, Saray’daki ne kadar alıyorlar. Sen çiftçiye bir telefonu çok görüyorsun.
  • “Bir ayda bir avuç tefeciye ödediği faiz 21 milyar lira. Çiftçiye bu parayı ödemiyorsun. Binlerce esnafımız var.  25 bin 522 müzisyen var; 806 bin 871 basit usülde vergi ödeyen esnafımız var.
  • Vatandaşlar bize soruyor, ‘Peki siz iktidar olduğunuzda ne yapacaksınız?’ diye. İktidar olduğumuzda 4 ayaklı bir strateji izleyeceğiz. Bunlardan birincisi Türkiye’deki herkesin can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Peki can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacaksınız? Bunun yolu güçlü bir demokrasiyi inşa etmek. Güçlü bir demokrasi, kuvvetler ayrımına dayanmaktadır.
  • Medya özgürlüğünü sağlayacağız. Şimdi yolsuzluğu yazan gazetelere yasak geliyor, ceza geliyor. Kul hakkı yemenin meşrulaştırılmasıdır bu. Bizi de eleştirecekler. Biz de okuyacağız, yanlışımız varsa düzelteceğiz.
  • TBMM böyle olmayacak. Bu Meclis vesayet altında bir Meclistir. Şu anda TBMM, AK Parti ve MHP’nin vesayeti altındadır. Hiç AK Parti Çankırı milletvekilinin kürsüye çıkıp da Çankırı’nın sorunlarını dile getirdiğini duyan var mı? Anlatamaz. Mesela AK Parti Yozgat milletvekili, kürsüye çıktı, Yozgat’ın sorunlarını anlattı mı? Anlatırsa bir daha asla milletvekili olamaz.
  • İlk yapacağımız iş, Siyasi Ahlak Kanunu çıkaracağız. Milletvekili oluyor, bakan oluyor, cebini düşünüyor. Böyle bir siyaset anlayışı olur mu Allah aşkına ya?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER