A3 Haber

İzmir’de sağanak: Dere taştı, evleri su bastı, yol çöktü

İzmir’de sağanak: Dere taştı, evleri su bastı, yol çöktü

İzmir’de sağanak: Dere taştı, evleri su bastı, yol çöktü
Şubat 12
07:58 2021

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde sağanak yağmur nedeniyle dere taştı, onlarca evi su bastı. Mahalle sakinleri, hemen her yağmurda evlerini su bastığını belirtip, tepki gösterdi. Çiğli’de de yol çöktü.

İzmir’de dün saat 21.30’dan itibaren kent genelinde etkili olan sağanak yağmur, birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdi. Şehrin birçok noktasında su birikintileri meydana gelirken, çok sayıda ev ve işyerini de su bastı. Örnekköy Mahallesi’nde bulunan İZSU’ya ait derenin debisi de yağış sebebiyle yükseldi. Suların yükselmesinin ardından 7554 Sokak sel sularının taşıdığı balçığa bulandı. Mahalle sakinleri evlerine dolan suları tahliye ederken, hemen her yağışta aynı manzara ile karşılaştıklarını belirterek, önlem alınmamasına tepki gösterdi.

Çiğli’de yol çöktü

İzmir’de, kent genelinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Çiğli ilçesindeki 8861 Sokak da sel sularına teslim oldu. Bazı araçlar sel sularına kapılıp sürüklendi. Kaldırım taşları da taşkın nedeniyle yerinden söküldü. Yolda yer yer çökmeler meydana geldi. Toprak altından geçen ancak sel sularıyla yolun çökmesiyle kabloların açığa çıkması endişe yarattı. Ekipler, sokağın giriş ve çıkışı kapattıktan sonra tahribatın izlerini ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER