A3 Haber

Peru’da aşı krizi: Halktan önce Covid-19 aşısı yaptıran bakan istifa etti

Peru’da aşı krizi: Halktan önce Covid-19 aşısı yaptıran bakan istifa etti

Peru’da aşı krizi: Halktan önce Covid-19 aşısı yaptıran bakan istifa etti
Şubat 15
16:41 2021

Peru’nun Dışişleri Bakanı Elizabeth Astete’in ülkede aşılama başlamadan önce aşı yaptırdığı ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

Kasım ayından bu yana Peru’da Dışişleri Bakanı olan Elizabeth Astete istifa etti. Ülkede aşılama başlamadan önce aşı yaptırmasının ortaya çıkmasının ardından Astete, “klinik testler sebebiyle aşı oldum” açıklamasını yapmıştı. Öte yandan klinik testlere de dahil olmadığı tespit edilmişti. Kamuoyunda yankı uyandıran olayın ardından Astete istifasını duyurdu. Peru Cumhurbaşkanı Francisco Sagasti, Astete’nin istifasını kabul etti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Astete, “Yaptığım büyük hatanın farkındayım ve ikinci doz aşıyı olmamaya karar verdim. Aynı sebeple cumhurbaşkanına istifamı da verdim” diye konuştu.

Önceki gün Sağlık Bakanı da istifa etti 

Çin’in Sinopharm aşısını olan Astete’in istifasından bir gün önce eski cumhurbaşkanı Martin Vizcarra’ya aşı yapılmasından dolayı sağlık bakanı Pilar Mazzetti istifa etmişti.

Peru Cumhurbaşkanı Francisco Sagasti, Astete’nin istifasını kabul etti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Astete, “Yaptığım büyük hatanın farkındayım ve ikinci doz aşıyı olmamaya karar verdim. Aynı sebeple cumhurbaşkanına istifamı da verdim” dedi.

Resmi verilere göre 43 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Peru, bölgede salgından en çok etkilenen ülkelerden biri haline geldi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER