A3 Haber

Amerikan Pediatri Akademisi: 3 milyondan fazla çocuk Covid-19’a yakalandı

Amerikan Pediatri Akademisi: 3 milyondan fazla çocuk Covid-19’a yakalandı

Amerikan Pediatri Akademisi: 3 milyondan fazla çocuk Covid-19’a yakalandı
Şubat 17
00:38 2021

Amerikan Pediatri Akademisi (AAP), ülkede Covid-19 salgınının başından bu yana 3 milyondan fazla çocuğun enfekte olduğunu açıkladı.

A3 Haber Merkezi | Koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD’de salgın, çocuklar arasında yayılmaya devam ediyor. Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde Covid-19 salgının başından bu yana 3 milyondan fazla çocuğun enfekte olduğu aktarıldı.

Geçen hafta 99 bin çocuğun testi pozitif çıktı

APP, sadece geçen hafta yapılan Covid-19 testlerinde 99 bin çocuğun testinin pozitif çıktığını ifade etti. Son iki haftada çocuk vakalarda yüzde 8 artış olduğunu belirten APP, çocuk vakaların ABD’deki toplam vakaların yüzde 13’ünü oluşturduğunu bildirdi.

Çocukların, ciddi Covid-19 semptomları göstermeleri ve virüs nedeniyle hayatlarını kaybetme ihtimallerinin yetişkinlere oranla çok daha düşük olduğu düşünülüyor. New York kenti ve diğer 24 eyaletten alınan verilere göre, çocukların Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarının yüzde 1.2 ile yüzde 2.9 oranında olduğu belirlendi.

10 eyalette çocuk vakalar arasında ölüm yaşanmadı

Virüse bağlı can kayıpları ile ilgili veri sağlayan 43 eyaletten 10’u çocuk vakalar arasında can kaybı bildirmedi. Covid-19’a bağlı can kaybı bildiren eyaletler arasında ise çocuk ölümlerinin oranı yüzde 0.05’i geçmedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER