A3 Haber

Mahkemeden tartışma yaratacak “Menemen” kararı: Şirketlerin yetkisi AKP’ye geçti

Mahkemeden tartışma yaratacak “Menemen” kararı: Şirketlerin yetkisi AKP’ye geçti

Mahkemeden tartışma yaratacak “Menemen” kararı: Şirketlerin yetkisi AKP’ye geçti
Şubat 19
12:58 2021

Menemen Belediyesi şirketleri Meta-Su ve Menaş’ın CHP’deki yetkilerinin mahkeme kararıyla AKP’li Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a geçtiği belirtildi. Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki davanın emsal gösterildiğini söyledi.

Menemen Belediyesi bünyesindeki Meta-Su ve Menaş şirketlerinin yetkisinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) mahkeme kararıyla alındığı belirtildi. Belediye yönetiminin AKP’ye geçmesi sonrasında yaşanan ve 661 personelin iş başı yapamadığı krizde kararı Ticaret Mahkemesi’nin verdiği aktarıldı.

Gerçekizmir’den Mehmet İşler’in haberine göre, CHP’li Deniz Karakurt’tan alınan şirket yetkilerinin Menemen Belediyesi Başkan Vekili AKP’li Aydın Pehlivan’a verildiğini açıklayan Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, “Mahkeme kararıyla mevcut Başkan Vekili yetkiyi aldı şirketin, Ankara’daki davayı örnek göstermiş.  Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki davayı emsal göstermişler. Personel arkadaşlarımızın olduğu yere gelip, bununla ilgili açıklama yaptı. Tüm emekçi arkadaşlarımız işlerine geri dönebilir dedi. Şu anda eylemsel boyut bitti. Mahkeme kararıyla yetki geçti. Maaş ödemeleriyle ilgili sıkıntımız yok. Dün itibariyle içerde biriken maaşımız yatırıldı. Bir dahaki ayın 15’ine kadar maaş alacağımız yok” dedi.

CHP’li Deniz Karakurt ise, “Haberimiz yok. Ticaret Mahkemesi’nden bir karar çıkarmışlar. Ben henüz kararı görmedim. Söylenti var, duyum aldım. Memlekette hak, hukuk, adaletin kalmadığını bir göstergesi daha yaşandı. Yasal yollara tabii ki başvuru yapacağız. Yaşanan Türkiye Cumhuriyeti adına çok acı bir şey” açıklamasında bulundu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER