A3 Haber

İnsan Hakları Eylem Planı 2 Mart’ta Erdoğan tarafından açıklanacak

İnsan Hakları Eylem Planı 2 Mart’ta Erdoğan tarafından açıklanacak

İnsan Hakları Eylem Planı 2 Mart’ta Erdoğan tarafından açıklanacak
Şubat 24
15:21 2021

İktidarın gündeme getirdiği “reformlar” kapsamında hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı, Erdoğan tarafından 2 Mart’ta açıklanacak.

A3 Haber Merkezi | İktidarın “reform” diye gündeme getirdiği planlar kapsamında Adalet Bakanlığının hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda açıklanacak.

Kapsamlı çalışmaları tamamlanan İnsan Hakları Eylem Planı’nın 2 Mart Salı günü yeni atanan hakim ve savcılar için düzenlenecek kura töreninde açıklanacağı belirtildi.

Dokuz amaç, 49 hedef ve 374 faaliyet

Eylem planının ‘insan haklarının geliştirilmesi ve korunması noktasında önemli ilkeler içereceği’ belirtiliyor. Dokuz amaç, 49 hedef ve 374 faaliyetten oluştuğu belirtilen planda, geniş kesimlere yönelik çok sayıda insan hakları eğitimi bulunuyor. Düzenlemelerin bir kısmının TBMM’de kanunlaşacağı vurgulanırken, bir kısmının da idari kararlarla devreye gireceği açıklandı.

Eylem planında, devletin bireylerin hak ve hürriyetlerini koruma görevine vurgu yapılıyor. Hak ve hürriyetleri koruma altına alacak yasal düzenlemeler yer alıyor. Taslakta hukuki öngörülebilirlik ve şeffaflık, adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, özel hayatın güvence altına alınması, mülkiyet hakkının daha etkin korunması gibi başlıklar dikkat çekiyor.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, eylem planında bekçilere insan hakları eğitimi, boşanmış eşe de ‘eşe karşı işlenmiş suçlar’daki gibi ağırlaştırıcı sebepler, boşanma davalarının tarafların yıpranmaması için hızlandırılması, “çocuk dostu” adliyeler, güvenli gıda gibi konu başlıkları bulunuyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER