A3 Haber

Mübariz Mansimov’a kurulan kumpasta SOCAR’ın izi var mı?

Mübariz Mansimov’a kurulan kumpasta SOCAR’ın izi var mı?

Mübariz Mansimov’a kurulan kumpasta SOCAR’ın izi var mı?
Şubat 27
13:08 2021

A3 yazarı, gazeteci Serdar Öztürk’ün MGTV canlı yayınına katıldığı programda 11 aydır Silivri cezaevinde bulunan Azeri işadamı Mübariz Mansimov’un yargılanma süreci ile Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR arasındaki bağlantı masaya yatırıldı.

A3 Haber Merkezi |  Youtube’tan yayın yapan MGTV’nin canlı yayınında gazeteci Mustafa Gürbüz’ün hazırlayıp sunduğu 5. Kuvvet programının konuğu olan A3 yazarı Serdar Öztürk, Mansimov’a kurulan kumpas ile SOCAR bağlantısı anlattı.

A3’te konuya ilişkin detaylı analizler kaleme alan Serdar Öztürk, canlı yayında Gürbüz’ün sorularını yanıtladı. Öztürk, “Belgeler gösteriyor ki, ticari ilişkiler, bazı şeylerin üstünün örtülmesine neden oluyor. Mansimov eğer ‘FETÖ’cü ise, o zaman Erdoğan’ın oğlu, eniştesi, kardeşi gidip bir ‘FETÖ’cü ile neden ticaret yaptı. Hukukta geçerli olmayan bir milat var. 17-25 Aralık operasyonuna kadar Gülen cemaati ile irtibatı olup ondan sonra kesenler masumdur, devam ettirenler masum değildir diye genel bir yargı var. Bunu bir kriter olarak aldılar. Oğlunuzun, eniştenizin, kardeşinizin ticari ilişkisi 15 Temmuz’a kadar devam etmiş Mübariz Mansimov’la… O ‘FETÖ’cü ise o zaman akrabalarınız da ‘FETÖ’cü müydü?” dedi.

Bu işlerde at izinin it izine karıştığını vurgulayan Öztürk, “Yaşanan hukuk garabetine bakıldığında, Mübariz’in içine düşürüldüğü durum, aslında bugün iktidarın söylediği gibi tam bir ‘FETÖ’ taktiği. Hal böyle olunca, buna hukuki yönden cevap vermek de güç oluyor. BU dava şu anda hukuki bir zeminde değil, siyasi zeminde yürütülüyor” diye konuştu.

Yayının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: 

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER