A3 Haber

CHP Menemen’de sular durulmuyor: Grup kararına uymayan CHP’li üç meclis üyesi hakkında kesin ihraç talebi

CHP Menemen’de sular durulmuyor: Grup kararına uymayan CHP’li üç meclis üyesi hakkında kesin ihraç talebi

CHP Menemen’de sular durulmuyor: Grup kararına uymayan CHP’li üç meclis üyesi hakkında kesin ihraç talebi
Mart 03
10:17 2021

İzmir’de Menemen Belediyesi’nin AKP’ye geçmesiyle birlikte CHP’de sular durulmuyor. AKP’li Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın 65 milyon TL kredi kullanma yetkisine grup kararına uymayarak “evet” oyu veren CHP’li meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge’nin hakkında CHP Menemen İlçe Başkanlığı disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu.

Menemen Belediye Meclisi Mart ayı olağan birinci oturumunda 65 milyon TL kredi çekilmesi için AKP’li Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’a yetki verilmesine ilişkin önergeye grup kararına uymayarak olumlu oy kullanan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyeleri; Hasan Ünal, Yiğit Özge ve Ali Aydın hakkında disiplin süreci başlatıldı. İlçe yönetimi yaptığı toplantıda, grup kararına uymayan üç isim ile ilgili kesin ihraç istemiyle disiplin dosyaları hazırlandı. Dosyalar CHP İzmir İl Yönetimi’ne gönderilecek.

AKP’li Başkanvekili Aydın Pehlivan belediye borçlarının ve maaşların ödenebilmesi için 65 milyon TL kredi yetkisi talep etti. Bu talebe Cumhur ittifakının yanı sıra üç CHP’li meclis üyesi “evet” oyu verdi. Pehlivan’a yetki verilmesi 16’ya karşı 15 oyla kabul edildi.

CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Başkanvekilliği oylamasından itibaren yürütülen çalışmalardan elde edilen bilgiler ve son belediye meclis toplantısında yaşanan olumsuz gelişmeler, birtakım önemli tespitleri beraberinde getirmiştir. Partimizin aldığı grup kararlarına uymayan meclis üyeleri Yiğit Özge, Hasan Ünal ve Ali Aydın hakkında gerekli disiplin sürecinin başlatılması adına ilgililerin savunmaları alınarak dosyaları tarafımızca hazırlanacaktır.

Ne olmuştu?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için CHP’li Deniz Karakurt ve AKP’li Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı.

Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı.

CHP’li Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Daha sonrası yapılan kurada AKP’nin adayı Aydın Pehlivan çıkmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER