A3 Haber

Çin aşısının Türkiye’deki faz-3 sonucu açıklandı

Çin aşısının Türkiye’deki faz-3 sonucu açıklandı

Çin aşısının Türkiye’deki faz-3 sonucu açıklandı
Mart 03
12:06 2021

Türkiye’de koronavirüs salgınına karşı yapılan Sinovac firmasına ait aşının etkinliği yüzde 83,5 olarak hesaplandı. Hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak bulundu.

Sinovac aşısının Türkiye’deki faz 3 sonuçları açıklandı. Çin’in Sinovac aşısının Faz-3 çalışmaları Türkiye’de Ekim ayında başlamıştı. Aşının etkinlik oranı yüzde 83,5 çıktı. Hastaneye yatışı engelleme oranı ise yüzde 100.

Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş verdiği ve Pekin merkezli Sinovac ilaç şirketi tarafından üretilen CoronaVac eski bir aşı üretim tekniği olan inaktif virus yöntemi ile üretildi.Eski bir yöntem olan inaktif virüs tekniğinde, enfekte etme özelliğini yitirmiş virüsün enjekte edilmesi suretiyle, vücudun hastalığa bağışıklık kazanması hedefleniyor.Bu teknik şu anda dünyada yaygın olarak kullanılan su çiçeği gibi bir çok aşının üretiminde kullanılıyor.

Türkiye’nin koronavirüs aşısını aldığı Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech yıllık koronavirüs aşısı üretme kapasitesini Haziran’a kadar 2 milyar doza çıkarmayı hedefliyor.

Şirketin CEO’su tarafından Çinli kamu yayın kurumu Global Times’a yapılan açıklama şirket sözcüsü tarafından Reuters’a da teyit edildi. Sinovac daha önce Şubat ayına kadar yılda 1 milyar doz kapasiteyle koronavirüs aşısı üretebileceğini açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER