A3 Haber

Kadın cinayeti: 92 yaşındaki Hanım Pınarlı cinsel saldırıya uğradı boğularak öldürüldü

Kadın cinayeti: 92 yaşındaki Hanım Pınarlı cinsel saldırıya uğradı boğularak öldürüldü

Kadın cinayeti: 92 yaşındaki Hanım Pınarlı cinsel saldırıya uğradı boğularak öldürüldü
Mart 06
21:56 2021

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde 92 yaşındaki Hanım Pınarlı, yalnız yaşadığı evinde cinsel saldırıya uğradı, boğularak öldürüldü. Pınarlı’nın ziynet eşyaları da çalındı.

A3 Haber Merkezi | Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Beşeylül Mahallesi’nde yalnız yaşayan Hanım Pınarlı’nın evinin kapısını dün saat 22.00 sıralarında açık halde bulan komşuları, içeri girdiklerinde eşyaların dağınık olduğunu gördü. Odaları kontrol ettiklerinde ise yaşlı kadını yerde yatar halde buldu.

Sağlık ekipleri, Pınarlı’nın boğularak öldürüldüğünü belirledi. Yapılan aramada ise evdeki ziynet eşyalarının çalındığı ortaya çıktı. Hanım Pınarlı’nın cansız bedeni Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Aytu Çetin tutuklandı

Hanım Pınarlı’nın boğularak öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada, güvenlik kamera kayıtları ile mobese görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüphelinin çok sayıda hırsızlık kaydı bulunan 23 yaşındaki Aytu Çetin olduğunu belirledi. Şüpheli, Nazilli ilçesindeki bir otelde yakalanarak gözaltına alındı.

Aytu Çetin’in, yaşlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu da ortaya çıktı. İç çamaşırında Pınarlı’ya ait olduğu tahmin edilen kan lekeleri bulunan Aytu Çetin’in aynı mahallede yaşadığı ve yaşlı kadınla komşu olduğu saptandı.

Aytu Çetin ilk ifadesinde, “Eve girdiğimde kendisini tutup itekledim. Yere düşünce de kaçıp gittim” diyerek, alkollü olduğu için evde yaşanılanları hatırlamadığını öne sürdü. Aytu Çetin, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, ‘Kasten adam öldürmek‘ suçundan tutuklandı.

Şubat ayında 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, “Kadın Cinayetlerini Şüpheli Bırakmayacağız” diyerek sokağa çıktı. Kadınlar, şubat ayı kadın cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, 28 günde 27 kadın öldürüldü, 12 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 5 Mart 2020’den bugüne kadar ise 303 kadın öldürüldü, 181 kadının ölümü ise şüpheli.

2020’de 300 kadın öldürüldü 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2020 yılı raporuna göre, 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER