A3 Haber

Microsoft’a siber saldırı: 60 bin hesap hacklendi

Microsoft’a siber saldırı: 60 bin hesap hacklendi

Microsoft’a siber saldırı: 60 bin hesap hacklendi
Mart 07
14:42 2021

ABD merkezli haber sitesi Bloomberg’in eski bir üst düzey ABD’li yetkiliye dayandırarak verdiği haberine göre, Microsoft yazılımındaki bir güvenlik açığı nedeniyle dünya genelinde en az 60 bin şirket saldırıya uğradı.

Bloomberg’in aktardığına göre, siber saldırı çoğunlukla küçük ve orta ölçekli işletmeleri etkiledi. Siber güvenlik şirketi Huntress, bilgisayar korsanlarının bankaların, elektrik tedarikçilerinin, bakım evleri ve bir dondurma şirketinin sistemlerine girmeye çalıştıklarını belirtti.

Bu hafta başında Microsoft, programda kötü niyetli eylemlerin gizlice gerçekleştirilmesine izin veren ‘sıfırıncı gün güvenlik açıklarının’ tespit edildiğini duyurmuştu.

Microsoft’a göre, ‘devlet destekli’ Çinli bilgisayar korsanları, Microsoft Exchange Server’ın şirket içi sürümlerine saldırmak için bu güvenlik açıklarından yararlandı. Bu şekilde, bulaşıcı hastalık araştırmacıları, hukuk firmaları, üniversiteler, savunma sanayi müteahhitleri, düşünce kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından bilgi almaya çalıştı.

Bu saldırılarla ilgileri olduğu yönündeki suçlamaları reddeden Çinli yetkililer, Microsoft’tan temelsiz varsayımlar yerine kanıt sunmasını talep etti.

Hangi verilerin çalındığı araştırılıyor

Siber güvenlik alanında hizmet veren Maryland merkezli Huntress isimli şirket, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra bazı bankaların ve elektrik tedarik şirketinin de saldırıya maruz kaldığını açıkladı. Öte yandan bazı huzurevlerinin ve dondurma şirketlerinin de hacklendiği kayıtlara geçti.

Bloomberg’e açıklama yapan bir siber güvenlik şirketi sadece kendi şirketlerinin en az 50 müşteriyle aynı anda çalıştığını ve hackerların hangi verileri çaldığını öğrenmeye uğraştıklarını duyurdu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER